Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Няма дългосрочни договори за доставка на газ, имаме синьо гориво само за юли и август

Политика

Теменужка Петкова: Няма дългосрочни договори за доставка на газ, имаме синьо гориво само за юли и август

Теменужка Петкова: Няма дългосрочни договори за доставка на газ, имаме синьо гориво само за юли и август - Tribune.bg
Снимка:

„Нямаме сключени дългосрочни договори за доставка на газ, каза Теменужка Петкова пред БНТ. Според нея е тревожно, че няма осигурени доставки на газ за страната до края на годината.

„Газ има едва за месец юли и август”, добави депутатът на ГЕРБ и бивш министър на енергетиката.

Абсолютна лъжа е, че правителството на Кирил Петков е изградило гръцката връзка за 6 месеца. По думите ѝ символ на това правителство са лъжата, арогантността, липсата на професионализъм и манипулацията. „Няма как, когато говориш, че си диверсифицирал доставките на природен газ за страната, да прекратиш договора с „Газпром” и отново да внасяш руски природен газ от Гърция с 30% по-висока цена чрез посредници. Няма как да говориш за нулева толерантност към корупцията и да сключиш договор с „Джем корп” - офшорна компания с руски капитали”, поясни Теменужка Петкова.

Според нея Кирил Петков и неговото правителство не доказаха, че са „за” диверсификацията.

„Този изключително важен стратегически за България проект стана възможен благодарение на политическата воля на премиера Борисов и на правителствата, които той ръководеше. Всичко по отношение на този проект започна на 10 декември 2015 година, когато взехме окончателно инвестиционно решение за реализацията на този проект", добави Теменужка Петкова. Тя поясни, че строителството е започнало през октомври 2019 г., като изпълнители са били гръцки компании.

„Ние оставихме един почти завършен проект и обектът да се въведе в технологична експлоатация. Срокът на договора е 31 декември 2021 година, а съоръжението все още не е въведено в търговска експлоатация”, коментира тя.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати