Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Правителството овладява КЕВР

Политика

Теменужка Петкова: Правителството овладява КЕВР

Теменужка Петкова: Правителството овладява КЕВР - Tribune.bg
Снимка:

„КЕВР трябва да е независим и да не е подчинен на изпълнителната власт, а в момента гледаме как правителството я овладява. Първо намалиха състава и сложиха „наши хора“, но това ще се обърне срещу тях. Но от това ще страдат хората“, каза депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова пред Нова Нюз.

„Очаквам всичко от този регулатор, най-страшното ще е ако той не работи както досега. Никога не сме си позволявали да се месим в работата на КЕВР и да го молим нещо. Недопустима е намесата в работата им“, каза Петкова.

По думите ѝ тъй като в „Булгаргаз“ са сложили човек от фирма за търговия с природен газ, затова не бива да се изненадваме, че има сделка за по-малко от 3 секунди за 37 000 мегаватчаса.

Според нея не е поеман ангажимент да не се допускат алтернативни източници на газ.

„Не смятам, че Русия ще използва доставките като начин за натиск, няма да се стигне до проблем“, сподели тя.

Относно интерконектора Гърция-България Петкова разкри, че той е част от южния газов коридор.

„Той трябва да бъде довършен. Двете служебни правителства не можаха да се справят с това. Ако проектът бъде готов до 1 юли, няма да бъде необходимо да се подписва нов анекс за договаряне на доставките. Ако не се случи, колегите да започнат скоро преговори с Азербайджан. Договорили сме най-ниската цена“, посочи бившият енергиен министър.

Мнението ѝ е, че България няма да успее да постигне изискванията за ядрена енергетика и трябва да се направи много обстоен анализ. „Двата реактора да бъдат използвани за 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“, призова тя. И определи „Барселонагейт“ като поредния балон, който ще се спука.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети