Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Твърденията на Рашков са неверни, целят да отклонят вниманието

Политика

Теменужка Петкова: Твърденията на Рашков са неверни, целят да отклонят вниманието

Снимка:

„Твърденията, че 30-40% от парите за АМ „Хемус“ са се насочвали към ГЕРБ, са неверни и недоказуеми." Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова пред бТВ.

Според нея чрез това се търси повод да се отклони вниманието от истинските проблеми като цената на газа и българското здравеопазване.

„Това е риториката на президента Румен Радев, тя е беше предизборна, а сега е време за работа“, каза още Петкова. По-рано излезе позиция на ГЕРБ, в която става ясно, че партията ще даде вътрешния министър Бойко Рашков.

Петкова коментира и мораториума на цените на тока и парното.

„Ние сме направили това предложение с цел българските граждани да са защитени, тогава управляващото мнозинство поиска почивка и после гласуваха решението. Между нашето предложение и това, което управляващото мнозинство прие в последствие има съществена разлика. Ние не бяхме сложили краен срок на този мораториум, като нашата цел беше да дадем възможност на експертите на правителството през това време да работят и да има възможност по всяко време, когато са готови с конкретни мерки, този мораториум да бъде отменен“, каза Петкова.

Относно информацията, че има изтекли данни от договора с азерския доставчик тя призова да се разследва от службите ни дали това е така и кой го е направил.

„Имаме информация от страна на нашите азерски партньори за това, че договорът е станал публично известен, в него съществуват клаузи, които са търговска тайна и те няма как да бъдат разпространявани и да са достояние на всички, тъй като вътре става дума за определяне цената на доставката на природния газ. Това са търговски взаимоотношение“, добави Петкова и обясни, че изнасянето на договора е сериозен проблем, „защото може да доведе до претенции от страна на нашите партньори“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема