Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петрова: Предложенията за мораториум звучат смешно за хората, които са ви изпратили тук

Политика

Теменужка Петрова: Предложенията за мораториум звучат смешно за хората, които са ви изпратили тук

Снимка:

Депутатите да помислят преди да предлагат законови промени, апелира министърът

Предложенията за мораториум звучат смешно за хората, които са ви изпратили тук, посочи от парламентарната трибуна министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Министърът призова депутатите за уважение към избирателите и предостави конкретна информация за назначенията в енергетиката.

„Никой не каза как стоят нещата в действителност. Не се извършва нищо в противоречие със закона“, коментира Петкова.

Тя припомни на БСП, че не са гласували против Закона за публичните предприятия.

„Ето стенограмата, че подкрепяте този закон. Въпросът е кога сте искрени – на 3 юли 2019г. или днес. Този закон е по предложение на ОИСР, това е едно от условията да станем член на Банковия съюз и еврозоната. Този закон за първи път въвежда конкурсното назначение“, припомни енергийният министър.

Тя се обърна към Стоян Мирчев от БСП и го призова да не репликира от място, след което председателката на парламента Ива Митева наложи на социалистът дисциплинарно наказание – порицание.

„На конкурса за борд на БЕХ се явиха 19 кандидати и е приключил на 31 март. Преценете сами дали участниците са калинки - Иван Андреев, който има 30 г. опит в АЕЦ „Козлодуй“, Стилиян Колев, който е 17 г. финансов директор на „Мини Марица Изток“, Валентин Николов, който е бил изпълнителен директор на атомната централа и депутат. Няма проблем в този избор, в енергетиката и във всички дружествата“, посочи Петкова.

Тя апелира към депутатите да помислят преди да предлагат законови промени.

„Относно концесиите, приготвила съм папка с решения на кабинетите на Станишев, Орешарски и служебния кабинет на Радев. В последния момент дават концесии за 35 години. Не забравяйте, че в този парламент сме избрани да служим на българския народ и да изпълняваме законите“, призова Теменужка Петкова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още