Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзиев потвърди роднинството с Петър Младенов: „Не знам кой братовчед е на дядо ми…“ (ВИДЕО)

Политика

Терзиев потвърди роднинството с Петър Младенов: „Не знам кой братовчед е на дядо ми…“ (ВИДЕО)

Терзиев потвърди роднинството с Петър Младенов: Не знам кой братовчед е на дядо ми… (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Кандидат-кметът на ПП/ДБ/СС Васил Терзиев се присмя на темата с родословието си, но потвърди, че част от родата му е и Петър Младенов.

„До кое коляно трябва да стигнем? Постоянно разговорът е около родословното ми дърво, чинки, учинайки, 17-о коляно… Както един приятел наскоро се шегуваше, че има информация, че съм потомък на Адам и Ева. Това не може да ни бъде тема! Не знам кой братовчед е на дядо ми…“, обясни Терзиев по Нова ТВ.

Реално връщане до 17-о коляно не е необходимо – прабабата на Терзиев е сестра на бащата на Петър Младенов (известният партизанин Тошо) и съответно леля на последния председател на Държавния съвет, наследил на поста Тодор Живков. Дядото на Терзиев и Петър Младенов не са чак толкова далечни братовчеди, а първи. Дядото Цеко Цеков е и кадрови служител на МВР – Видин. Дъщеря му Иглика, чието дете е Васил Терзиев, също е високо в йерархията на комунистическите служби.

Иглика Цекова Вельова и била дългогодишен кадър – офицер в отдел 06 на ПГУ на ДС. Всъщност това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната. Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръх секретна и важна информация до която не са допускани случайни лица, разкри Методи Андреев.

Близка е и ситуацията по бащина линия.

„Един човек трябва да бъде съден по делата, моите са ясно видими. Работил съм години, за да създавам работни места, за инвестиции в образованието, България да бъде развиваща се държава”, каза още Васил Терзиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети