Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзиев: Заложник няма да ме направят, Георгиев си намира всеки ден нещо, но ние си вървим напред

Политика

Терзиев: Заложник няма да ме направят, Георгиев си намира всеки ден нещо, но ние си вървим напред

Терзиев: Заложник няма да ме направят, Георгиев си намира всеки ден нещо, но ние си вървим напред - Tribune.bg

„Колкото и да се търси някакъв пробив и разлом в нашата група и в последователността на нашата политика - такава няма. Има нормални отношения между партньори, които включват различни мнения и това прави групата още по-силна. Иначе сме още в началото на управлението и не сме имали един спокоен ден откакто сме влезли в управление - избор на председател, комисиите, предстои и бюджета“, заяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.

Заложник няма да ме направят, аз от принципите си няма да отстъпя. Боря се за прозрачно и активно управление, от това няма да отстъпя. Най-много ще разчитам на гласност на това какво работи моята администрация, за да видят гражданите, уточни Терзиев.

Господин Георги Георгиев си намира всеки ден нещо, но ние си вървим напред, коментира Терзиев.

„Спаси София“ няма да бъде опозиция в коалицията, успокои кметът, но призна, че избирането на председател на Общинския съвет все пак е дало възможност работата да започне, макар политическото противопоставяне да се е изострило:

„Никой не се изживява като опозиция - нито в коалицията, нито в управлението. Ние многократно сме заявявали, че въпреки всички трудности, ще намерим решения, които са в интерес на софиянци. В крайна сметка за това ни е гласувано доверие, но сме длъжни да даваме контекст защо някои неща ще бъдат доста по-трудни, отколкото би ни се искало и защо зад лозунгите колко много обичат София и правят за София, някои от политическите партии няма никаква същност в действията им“, каза той.

Васил Терзиев се успокоява, че сега поне има работещ Общински съвет и може да продължи политическото противопоставяне, но това със сигурност няма да направи работата по-лесна:

„Пак се изостриха отношенията между различните партии, пак се видя колко големи са разликите, които имаме във вижданията за управлението на този град и начина на управление. То се вижда в самия процес - през цялото време как ние подходихме отворено, прозрачно. Да се съгласим върху ключовите точки, върху които имаме 80% припокриване и да кажем - по другите ще имаме различия, но за тези ще се съгласим. Дайте да измислим какъв да бъде принципа на разпределение на комисиите - пропорционален, без да се слагат имена и без да казва тази комисия на кой е, но да има някаква логика“, твърди Терзиев.

Той не е доволен, че не са получили „важни“ комисии в СОС.

„Говорим как ще променим управленския модел на столицата, в същото време това идва от БСП и в същото време подкрепят тези комисии, които имат най-много отношение към икономическия живот и управлението на финансите - представителите на ГЕРБ“, поясни Терзиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Васил Терзиев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети