Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзийски от ПП: Не се обсъжда оттегляне на кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ

Политика

Терзийски от ПП: Не се обсъжда оттегляне на кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ

Терзийски от ПП: Не се обсъжда оттегляне на кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ - Tribune.bg
Снимка:

Не се обсъжда опция ПП да оттегли кандидатурата на Андрей Гюров, коментира пред БНТ депутатът от ПП Йордан Терзийски. Според него ще е най-добре, ако в коалицията да има единомислие и общ език.

„Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото, което успяха да изфабрикуват срещу него, е някакъв фалшив казус с неговата диплома, което е абсурдно - той е доктор от Виенския университет“, отбелязва Терзийски. Той уточнява, че и кандидатът на ИТН Любомир Каримански също е професионалист и изтъква, че в коалицията трябва да се намери модела, при който ще се предлагат най-правилните кандидати.

„В коалицията ежедневно се решават десетки казуси - и в НС, и в изпълнителната власт. Смисълът на коалицията е да има плурализъм - различни мнения да се слагат на масата, да има конструктивен диалог и да се стига до решения, които работят“, категоричен е Терзийски.

Относно предложението на ДБ за обявяване на руския посланик за персона нон грата, Терзийски обясни, че на този етап няма решение по казуса.

Депутатът коментира и посещението на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен у нас, като посочи, че Планът за възстановяване и устойчивост е голяма възможност за нашата държава да достигне по-добро ниво в здравеопазването, образованието и енергийната ефективност. Той се спря и на въпроса защо 10% от средствата в Плана са предназначени за завод за батерии.

„Изключително важно е ние да имаме тази възможност от батерии, които да балансират системата, така че това е една правилна стъпка в посока зелена сделка и енергиен неутралитет. Осъзнаваме колко е важен този батериен комплекс, това ще става ясно тепърва в бъдеще. Абсолютно няма лобизъм - всяка една процедура ще бъде проведена изключително прозрачно“, убеден е Терзийски. Той отхвърли упреците, че ЕК ще одобри Плана срещу едно наше обещание, например, да падне българското вето за преговорите за членство в ЕС на Северна Македония.

„Знаете, че имаме много конкретни ангажименти, които ние искаме от македонската страна и не е коректно те да бъдат обвързвани с други теми“, подчерта Терзийски.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети