Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзийски: Сигурността и законността на изборния процес са основен приоритет за МВР

Политика

Терзийски: Сигурността и законността на изборния процес са основен приоритет за МВР

Терзийски: Сигурността и законността на изборния процес са основен приоритет за МВР - Tribune.bg
Снимка:

Нямаме защо да се съмняваме в шефовете на полицията, увери вътрешният министър

Сигурността и законността на изборния процес са основен приоритет за МВР, а оперативно-издирвателните органи ще работят за превенция, разкриване и пресичане на престъпни деяния против политическите права на гражданите, коментира министърът на вътрешните работи Христо Терзийски относно провеждането на парламентарния вот на 4 април.

"Основните приоритети пред МВР за произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 г. са както следва: на първо място гарантиране на сигурността и законността на изборния процес, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред. Основна задача пред МВР е да гарантира честността на вота и правата на всички български граждани", подчерта  министърът.

По думите му през тази година се поставя и още едно предизвикателство - противоепидемичните мерки. За изпълнение на задачите, свързани с провеждането на изборите в МВР е създаден оперативен щаб под ръководството на главния секретар. „Със сили и средства ще гарантираме охраната на масовите прояви, помещенията за печатане и съхранение на изборни книжа, изборните секции, транспортирането на книжата и техническите устройства за машинно гласуване. Ще се извършват и проверки за пожарната безопасност в обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите", уточни Терзийски.

Отново ще бъде открита денонощна телефонна линия на МВР и имейл адрес, на който гражданите ще могат да подават сигнали.

Министърът увери, че се създава и организация за издаване, в съкратени срокове, на лични карти и удостоверения за изгубени, откраднати или повредени лични карти.

„Нямаме защо да се съмняваме и сменяме шефовете на полицията“, обясни на парламентарния контрол министъра на вътрешните работи. Така Христо Терзийски коментира идеята на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов директорите на областните структури на МВР да се ротират дни преди изборите. Например, шефът на Благоевград да бъде изпращан в Силистра, беше дал пример Цветанов при консултациите при президента в началото на месеца.

"Няма да коментирам бивши вътрешни министри. Всички директори на областни дирекции на МВР са дългогодишни професионалисти, които са извървявали кариерата си стъпка по стъпка. Има и областни директори, които са назначавани от времето на БСП. Има такъв директор“, подчерта Терзийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети