Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзийски: Заплатите в МВР може да се вдигнат и с повече от 15 %, ако ситуацията е добра

Политика

Терзийски: Заплатите в МВР може да се вдигнат и с повече от 15 %, ако ситуацията е добра

Терзийски: Заплатите в МВР може да се вдигнат и с повече от 15 %, ако ситуацията е добра - Tribune.bg
Снимка:

Вътрешният министър обяви това след края на Съвета за социално партньорство в МВР

„Ако ситуацията с COVID-19 е добра, още в първия възможен момент можем да говорим за увеличение на заплатите от 20201 година, по-голямо от 15%", съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

„През преизчисляване, през допълнителни добавки и процент „клас” за някои от служителите то може би ще стигне и 20%", посочи Терзийски. Той съобщи новината след края на срещата със Съвета за социално партньорство в МВР.  По думите му в парично изражение това са 231, 5 млн. лв. увеличение на бюджета в перо „Персонал“ за всички служители.

 „Обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други финансови пера като време на разположение и нощен труд, не с много, но пак е в полза на всеки един служител, който работи на смени или е на разположение през нощта”, каза още министърът на вътрешните работи.

Тенденцията до края на годината, поне според здравите власти е, че ситуацията няма да е добра от гледна точка на развитието на тази болест”, допълни Терзийски. По думите на съпредседателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов на заседанието не е решено нищо ново. Той каза, че СФСМР готви нови протести и до края на седмицата от синдиката ще обмислят по какъв начин да продължат нататък. Увери обаче са остават в готовност за диалог.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати