Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тежки обвинения: Кацаров вини предишното правителство за смъртните случаи от ковид

Политика

Тежки обвинения: Кацаров вини предишното правителство за смъртните случаи от ковид

Снимка:

Нямало нищо лично в пенсионирането на проф. Кантарджиев, но въпросът е приключен

Изключително тежки обвинения към предишните управляващи отправи служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Част от проблема е това, че предишното правителство са управлявали кризата политически и предизборноВ основата на големия брой смъртни случа е това, затова правим анализ за последната година за високата смъртност“, обяви той пред БТВ.

Той коментира и принудителното пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев.

Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев. Няма и път назад. При достигане на пенсионна възраст е нормално да се пенсионираш, няма нищо извънредно. Въпросът е приключен. Как може пенсионирането на някой да води до протести не разбирам“, изрази недоумение служебният здравен министър.

Той заподозря, че има нещо нагласено в отказа да Агенцията по вписванията да изпълни желанието му за смяна на болничен директор.

Агенцията по вписванията отговори на министър Кацаров с документи

Агенцията по вписванията е прехвърлила правата, които законът ѝ е дал. Затова поисках правосъдният министър Янаки Стоилов да извърши проверка. Ако съображенията ми се потвърдят, ще поискам смяна на ръководството на Агенцията по вписванията. Работата е нагласена. Агенцията няма право на преценка дали действам правомерно или не. Документите са изрядни“, сигурен е Кацаров.

Битката странната ни да стане правова минава през това и аз съм готов да стигна до край и няма да се откажа“, закани се той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още