Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тежко нарушение на новия кмет на Благоевград, може да се стигне до нови избори

Политика

Тежко нарушение на новия кмет на Благоевград, може да се стигне до нови избори

Тежко нарушение на новия кмет на Благоевград, може да се стигне до нови избори - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Благоевград Румен Томов се оказа в тежко закононарушение. Той не е заличил фирмата си в Търговския регистър и все още  е търговец по смисъла на закона, съобщава местният сайт „Струма“.

Бившият кмет Атанас Камбитов е сезирал Общинската избирателна комисия с искане за извършване на проверка и постановяване на решение, с което да бъдат прекратени предсрочно правомощията на Томов.

Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен търговец, с нов ЕИК, а кметът на община Благоевград не е поискал от търговския регистър заличаването му като търговец в законоустановения срок до 4.12. 2019 ., пише в жалбата си до ОИК Атанас Камбитов.

ОИК е свикал спешно заседание правомощията на Томов.

„Да, има категорично закононарушение, по време на моето управление с казус, които няма нищо общо с този политически лица и партии, поискаха предсрочното ми прекратяване, независимо, че по никакъв начин не бях в нарушение. Сега както е казано – с техните камъни по техните глави, защото те въведоха този начин на работа в областния център. Или  видя се, че който копае гроб другиму ... , знаете продължението. Съгласно ЗМСМА 30 дневният срок за заличаване тече от деня на обявяване на изборния резултат и решението на ОИК“, заявява Камбитов.

За случая ще бъде сезирана и прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Томов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети