Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тодор Попов ще сезира ЕК какво се случва: Служебни хора връщат мракобесни времена

Политика

Тодор Попов ще сезира ЕК какво се случва: Служебни хора връщат мракобесни времена

Тодор Попов ще сезира ЕК какво се случва: Служебни хора връщат мракобесни времена - Tribune.bg

Изпратиха 30 човека от 3 институции да проверят 90% публична информация, твърди кметът

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разказва хронологията на събитията от последните дни от неговата гледна точка.

„Аз приемам тук представителите на различни политически партии, които участват в тази предизборна кампания - поредна за тази година, както за президент, така и за парламент. И какво се случва. Приемам аз г-н Бойко Борисов, приемам Анастас Герджиков, приемам в петък г-н Мустафа Карадайъ с кандидати за народни представители… И в петък ми правят селската полицейска схема, която касае шофьорската ми книжка. В понеделник очаквах на този хубав празник - Деня на будителите, да дойде и друга кандидат-президентска двойка, но уви, вместо тях ми се изпращат полицаи и данъчни. И за какво? Да съберат информация, 90% от която е публична и която може да се вземе от всякакви сайтове - на Агенцията за държавна финансова инспекция и на общината. И да искат договора за дарение на Делян Пеевски, с който той дава 700 хил. лв. на общината през март 2020 г. - по време на пандемия“, разказва пред „24 часа“ кметът, който кара своя четвърти мандат.

„Висяха тук, пиха кафета. Аз нямам нищо против момчетата, те си вършеха работата. Но да харчиш държавни средства? Да изпращаш 20 автомобила с хора, за да вземат 5 документа, които може да ги пуснеш по мейла. Това е, меко казано, безумие. Целта беше да се направи цирк. Да го отразят медиите. Целта беше сплашване - на мен, на колегите кметове и т.н.“, казва Попов.

„Аз няма да мълча повече по тези въпроси, защото те не касаят само мен. Те посягат на местната власт, на която представители сме ние. Какви са тия хора, дето ни посягат? Това са хора, зад които не стои вот. Това са едни служебни министри, едни служебни хора. Нали казват, че другите били бивши. Тези са служебни хора. След 20 дни тях няма да ги има. И те си позволяват да посягат на нас, представителите на местната власт, които сме пряко избрани от хората. Да, нека да има проверки, не съм против това. Но това ли е начинът да се правят - с демонстративност, показност, отвратително отношение“, смята кметът.

„Аз не съм нито първият, нито последният. Те правиха същите тези циркове в още поне 20 български общини. Само че колегите там по ред причини не искаха да излизат и да говорят публично. Това е схемата на тези хора. Да връщат някакви мракобесни времена от десетки години назад във времето. Да те е страх с кого общуваш, с кого говориш. Това срещу мен е чиста форма на политическа репресия. И защо? Защото съм приел кандидати за депутати, приел съм кандидати за президенти и съм казал пряко в очите, че в България на икономическия климат пречи кръгът “Капитал”, коментира Тодор Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети