Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тодор Тагарев обвини Корнелия Нинова в прокремълска пропаганда

Политика

Тодор Тагарев обвини Корнелия Нинова в прокремълска пропаганда

Тодор Тагарев обвини Корнелия Нинова в прокремълска пропаганда - Tribune.bg
Снимка:

„Върви кампания на манипулации и откровени лъжи. Няма функция за противодействие на дезинформацията. В трите седмици откакто съм министър ми е отнело повече време да разбера какво се случва в информационното пространство, защото това влияе негативно“, заяви Тодор Тагарев пред Нова телевизия. Министърът на отбараната заяви, че един от най-честите рефрени е този, че ще изпращаме войници в Украйна.

„Той върви много силно – с участие на медии, социални мрежи и работа на терен от хора, които защитават интересите на Кремъл. Те подклаждат негативни настроения в обществито и внасят разделение. За съжаление в тази пропаганда се включват и лидери на партии“, подчерта той.

Тагарев обясни, че на закрито заседнание на комисията по отбрана в НС му е бил отправен този въпрос с пращането на военни.

„Има решение на парламента и то е публично. Политиците са наясно, че ще има обучение на бойни санитари, които ще идват у нас, както и за инструктори. Всичко това обаче се ползва целенасочено с ползване на конкретни термини от лидери на партии“, коментира той и подчерта, че едната партия е БСП.

„Едните, които питаха бяха БСП и то използваха термина „жива сила“, чиято цел е да плаши хората. И същият термин след това бе използван от г-жа Корнелия Нинова в телевизионно интервю. Това е пряко в интересите на Кремъл. Няма нищо европейско и защита на български интереси. Това е черна пропаганда“, разясни Тагарев.

Министърът обясни, че пращаме за Украйна стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. Те обаче са необходими на украинската армия. Някои от тях ще минат определени проверки, че са годни, заяви Тагарев. Ще бъдем компенсирани финансово от съюзниците ни за помощта.

Списъкът на нещата, които изпращаме е поверителен. Той обясни, че страната ни готви решение, за да се включи в инициативата на ЕС за предоставяне на 1 млн. 155-милиметрови боеприпаси за Украйна.

Министърът каза още, че има сериозно забавяне с подготовката на България по изграждането на инфраструктурата, необходима при пристигането на поръчаната ескадрила от F-16. Затова той изрази притеснение не кога ще дойдат изтребителите, чиято доставка вече се знае, че ще се забави, а дали страната ни ще е готова навреме със своите задължения.

Тагарев допълни, че т.нар. триъгълни сделки, при които България можеше да обнови част от военния си арсенал, ако беше изпратил свой стар към Украйна, вече не са на дневен ред. По думите му новият фокус е насочен към предоставяне на изтребители F-16 на Киев, както и към ремонт на бронетанкова техника.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети