Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тодоров: Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат останалите граждани

Политика

Тодоров: Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат останалите граждани

Снимка:

Днес ще говоря с протестиращите край Стара Загора, заяви кметът на града

"До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ "Тракия" край Стара Загора. Полицията има съмнения, че те не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”. Това обяви пред NOVA Живко Тодоров - член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

"Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

"Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета "Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми", посочи още кметът на Стара Загора.

"Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията", каза той.

Според него в диалога от последните седмици са се казали много неща и много политици са стигнали до крайности. "Тези крайности трябва да бъдат забравени и да се даде крачка назад, защото предстоят много тежки месеци на икономическа, здравна и политическа криза", категоричен беше Живко Тодоров.

Запитан относно записите, за които се смята, че са на премиера Бойко Борисов, Тодоров коментира: "Трябва да се направи проверка и да се установи дали са истински, кой ги е правил и т.н. Ако премиерът беше в зависимост, тези записи нямаше да излизат”.

"Според мен всеки политически опонент би имал интерес да пусне тези снимки или записи, независимо откъде ги има. Мен не ме интересува кой го е записвал, това е в сферата на клюките", каза още Тодоров.  


Коментари (1)

КАПИТАН ДЖАК https://www.youtube.com/watch?v=nzcv5TJkJBA
03.08.2020 11:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още