Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Тези, който най-яростно ни атакуваха, се счупиха в нас

Политика

Тома Биков: Тези, който най-яростно ни атакуваха, се счупиха в нас

Тома Биков: Тези, който най-яростно ни атакуваха, се счупиха в нас - Tribune.bg
Снимка:

„Тези, който най-яростно ни атакуваха, се счупиха в нас”, каза Тома Биков от ГЕРБ в сутрешния блок на „Нова телевизия”.

Той коментира, че българското общество има нужда от успокояване и фигурата на служебния премиер Гълъб Донев дава надежда, че подобен подход е възможен. Относно твърденията, че президентът е спрял да криткува партията Биков заяви, че да „атакуваш опозицията от институционални позиции е нелогично. Една опозиция критикува управлението, а ти да критикуваш опозицията, че го прави не е логично”, каза той и подчерта, че ГЕРБ са в опозиция от повече от година.

„За мен кандидатурата на Велислав Минеков за министър на културата не е добра, казвам го в качеството си на член на комисията по култура. Няма какво да ни притесни след Бойко Рашков. Дори вчера той продължи със скечовете си. Пак документи, отива си и дава пресконференции. Радвам се, че президентрът оцени, че този подход няма резултат”, обясни Биков.  Според него служебния кабинет трябва да провери всичко в газовата сфера.

„Спирането на газа не беше само политически акт, има съмнения за корупционни практики. България е в много тежко положение по отношение на газа и трябва да се направи всичко възможно страната да има синьо гориво. Имаме договор с „Газпром” до края на годината. Ние плащаме и без това, трябва да намираме източници. Но това не става с пожелателно мислене. Трябва да се започнат разговори с държавите на изток, да имаме дългосрочни договори, а не просто да спрем газа”, коментира той.

Биков заяви, че решаването на кризата става с малко по-високо ниво на политическо мислене.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати