Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Белев споделя изображение на Ленин: „Така се взима властта - историята го е доказала“

Политика

Тома Белев споделя изображение на Ленин: „Така се взима властта - историята го е доказала“

Тома Белев споделя изображение на Ленин: Така се взима властта - историята го е доказала - Tribune.bg
Снимка:

Известният с не винаги уместните си изказвания еколог Тома Белев забърка нов скандал. Общинският съветник от ДБ сподели снимка на Ленин с коментар „Така се взима властта - историята го е доказала“ под пост на колегата си Владислав Панев. Панев в момента се е заел да прави обиколка на страната с влак, което явно навява на Белев асоциации с руската революция.

ФейсбукФейсбук

На несъгласните руската революция да бъде давана за пример, Белев отговаря, че са оперирани от чувство за хумор.

ФейсбукФейсбук

Какво виждаме на тази снимка?

Знаковият кадър е запечатал знаменит момент за Русия. Вижда се как Владимир Улянов – Ленин слиза от пломбиран вагон от Германия и е посрещнат с овации. Всъщност - на пук на това как изглежда, това не е фотография, а типична руска пропаганда. Изображението е картина, рисувана 20 години след въпросните събития, направена черно-бяла за достоверност... На нея освен Сталин е и Ленин, който всъщност не е бил във вагона.

След финала на революцията, която малко по-рано слага точка на руската монархия, Ленин извършва репресии срещу интелигенцията, а Русия в продължение на десетилетия остава в капана на авторитарни режими.

Белев: „Най – евтино са пътували евреите в конските вагони“…

Това не е първи неуместен коментар на политика от ДБ, който преди по-малко от 2 години си позволи недопустими шеги с Холокоста.

„Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, написа през 2019 Белев и даде повод да бъде обвинен, че е фашист и ксенофоб.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети