Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Окончателно: Парламентът реши Бюрото по защита да премине към правосъдното министерство

Политика

Окончателно: Парламентът реши Бюрото по защита да премине към правосъдното министерство

Окончателно: Парламентът реши Бюрото по защита да премине към правосъдното министерство - Tribune.bg
Снимка:

Тома Биков: Местите едно бюро от едната стая в другата, за да отчетете нещо пред избирателите си

Парламентът прие окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. След края на гласуването на второ четене на законопроекта новината бе посрещната с ръкопляскания от мнозинството в зала.

Това е единствената законова промяна, извън актуализацията на трите бюджета на страната, която това Народното събрание успя да доведе докрай в двумесечната си работа. Тя на практика връща старата ситуация, която беше променена през 2014 г.

Местите едно бюро от едната стая в другата, за да отчетете нещо пред избирателите си", обърна се към ИТН, ИБГНИ и ДБ депутатът от ГЕРБ Тома Биков в обяснение за отрицателния си вот. По думите му това не е съдебна реформа.

Гласувах против. Тази работа е смешна. Кажете на избирателите си защо не направихте правителство и не управлявате кризите“, коментира Биков. Той критикува и решението на мнозинството промените в статута на Бюрото за защита да се случат за три месеца, тъй като бе отхвърлено предложението измененията да станат в двойно по-дълъг срок - за шест месеца.

И утре, ако Иван Гешев /главният прокурор/ стане министър на правосъдието, ще предложите обратното. Това са глупости, защото само това можете да правите“, категоричен е депутатът от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети