Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Аферата Nexo има много по-мащабни и дълбоки измерения от това, което до знаем

Политика

Тома Биков: Аферата Nexo има много по-мащабни и дълбоки измерения от това, което до знаем

Тома Биков: Аферата Nexo има много по-мащабни и дълбоки измерения от това, което до знаем - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ не са се вторачили в мандата, а какви са основните приоритети на правителство с третия мандат, даден на БСП, каза пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Той обясни, че партията му би подкрепила определени политики на социалистите, но по основните теми на дневния ред, дори и на геополитиката и на света, не само на България те са на доста различни позиции.

За връчването на третия мандат Тома Биков отбеляза: „Ние смятахме, че има по-високи шансове да има правителство с приоритетите на Демократична България, защото в този парламент няма как да се случи правителство без подкрепата на ГЕРБ очевидно и няма как да се случи правителство единствено на ГЕРБ”.

По думите му „аферата NEXO” има много по-мащабни и по-дълбоки измерения от това, което до момента знаем. 

„Днес приехме комисия, която да изследва този казус. Там има очевидни взаимодействия на тази корпорация с българската политика и то по един начин, който може би е законен, защото дарение от 20 000 лв., направени от 5-7 служители на NEXO към Демократична България, не е наказуемо на първо четене, но на второ четене изплуват много сериозни проблеми. Единият проблем е, на Сметната палата не им ли е направило впечатление, че едни и същи служители всяка година правят 20 000 лв. дарения - това не са малко пари”, посочи Биков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети