Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: БСП не могат да напишат грамотно въпроси към премиера, а после се сърдят

Политика

Тома Биков: БСП не могат да напишат грамотно въпроси към премиера, а после се сърдят

Тома Биков: БСП не могат да напишат грамотно въпроси към премиера, а после се сърдят - Tribune.bg
Снимка:

„Много малко хора от БСП могат да пишат грамотно въпроси за премиера. Те задават въпроси, на които може да отговори вицепремиерът, регионалният министър... А после се сърдят, че премиерът не им отговаря.“ Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори пред БНТ на критиката на депутата от БСП Иван Ченчев, който заяви:“ Пред новия парламент джипът на премиера не е спирал.“

Депутатът от ГЕРБ критикува БСП, че губи времето на парламента в процедурни хватки.

Ченчев отнесе критика и от Кристина Таскова от „Воля“. „Четири часа спорим за заглавието на даден закон заради БСП“, заяви Таскова. И допълни, че Ченчев може „да не е доволен от парламента, когато трябва да стане и да дойде да се регистрира, но когато трябва да си вземе заплатата – не е“.

В дискусията в „Референдум“ участва и Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС. Той също разкритикува работата на сегашния парламент. Посочи, че многократно се е нарушавал правилникът на Народното събрание.

„Не мисля, че този парламент беше най-добрият, но не беше и най-лошият. В началото на мандата работата започна нормално, в края атмосферата стана напрегната“, коментира Тома Биков. Той напомни, че 44-ото Народно събрание е било принудено да работи и в условията на коронакризата, а това е наложило въвеждането на извънредно положение.

Тома Биков подчерта, че ГЕРБ винаги са държали на воденето на дебат, за да се стигне до консенсус. Той реагира остро на депутата от БСП Иван Ченчев, който настоя, че България е с авторитарно управление, в което премиерът неглижира работата на парламента.

„Ние управляваме в коалиция, дори нямаме пълно мнозинство. Имаме доста агресивен по отношение на нас президент. Не знам коя е тази авторитарна държава, в която президентът всеки ден излиза и говори“, коментира Тома Биков.

Той припомни, че според социолозите ГЕРБ остава първа политическа сила. Биков смята, че мандатът на сегашното правителство е успешен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати