Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: „Булгаргаз“ има потенциала да събори правителството

Политика

Тома Биков: „Булгаргаз“ има потенциала да събори правителството

Тома Биков: Булгаргаз има потенциала да събори правителството - Tribune.bg
Снимка:

Радев има политическия потенциал да отстрани това правителство, защото той е лепилото между партии, които иначе трудно биха се събрали в коалиция, смята Биков

„Създаде се първият горещ конфликт между Кирил Петков и Румен Радев и то по много важна тема каквато е газа и „Булгаргаз“. Този горещ конфликт има потенциал да събори правителството съвсем скоро.“ Така коментира пред „24 часа“ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков уволнението на ръководството на „Булгаргаз“. Според него причината за конфликта е отстраненият шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов, който бе министър на енергетиката в служебния кабинет „Герджиков“, сформиран от президента Радев през 2017 година.

„Бруталността, с която се случва смяната на борда, показва, че не става въпрос за някаква техническа смяна. Става въпрос за много сериозна битка и то с брутални средства между хора, които от едната страна са за Кирил Петков, а от другата страна са за Радев. Очевидно този конфликт не е могъл да бъде прекратен“, каза още Биков.

По-рано през деня премиерът Петков обясни, че очаква до дни обвинения срещу бившя шеф на „Булгаргаз“. Вчера пък Павлов обясни пред БНТ, че полицейска кола наблюдавала дома му от дни и бил разпитван от полицията миналия петък.

„В държавата е така. Този, който назначава, той и уволнява. Радев има политическия потенциал да отстрани това правителство, защото той е лепилото между партии, които иначе трудно биха се събрали в коалиция. Три го издигнаха за президент, а четвъртата го подкрепи формално на втория тур. Тази криза тепърва ще се превръща в правителствена“, каза още Биков.    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати