Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Емил Димитров трябваше да си подаде оставката

Политика

Тома Биков: Емил Димитров трябваше да си подаде оставката

Тома Биков: Емил Димитров трябваше да си подаде оставката - Tribune.bg
Снимка:

Съжалявам, че Ивелина Василева не е министър, каза депутатът от ГЕРБ

"Не знам защо Емил Димитров не си подаде сам оставката. Защо той дойде в парламента, за мен остава неясно и до момента. Аз съм крайно притеснен от адекватността на действията на този министър. Изразявам моето лично мнение", посочи депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред България он еър. По думите му, ако един министър идва в парламента, той или трябва да предложи законопроект, или да си подаде оставката, или да дойде на парламентарен контрол.

Повод за думите на Тома Биков срещу екоминистъра са изразените пред парламента в края на миналата седмица опасения от Димитров за суша и водна криза за земеделците.

„Всички тези обвинения той можеше да ги каже на пресконференция в Министерството на околната среда. Моето несъгласие с него не отменя водния проблем в България. Този проблем изисква дългосрочни усилия, не може да бъде решен за един мандат. Там е важно да има последователна политика. Прекалено важен въпрос е, за да бъде използван по такъв атрактивен начин", изтъква депутатът от ГЕРБ. За него е изненада, че Емил Димитров не е потърсил министър-председателя, за да обсъдят въпроса и да му помогне в конкретната ситуация.

"Координацията би трябвало да се осъществи на ниво изпълнителна власт, а не на ниво парламент, без ясно искане към депутатите. Аз, като депутат, питам г-н Димитров, с какво мога да му бъда полезен на него? Един доста по-компетентен човек е председателят на комисията – това е Ивелина Василева, министър в предишния мандат. Подобно поведение за мен е абсолютно необяснимо. Досега не сме имали сигнали от негова страна за такъв тип проблеми. Съжалявам, че Ивелина Василева не е начело на това министерство! Това е мое лично мнение", коментира Тома Биков.

Според него проблемите с водата са основно заради амортизираната ВиК мрежа. За основния ремонт трябвало 10-12 млрд. лева, които нямало как да се извадят наведнъж и щяло да се инвестира години наред в този сектор.

Относно критиката от страна на президента Румен Радев за мерките срещу коронавируса, Тома Биков попита каква е позицията на държавния глава - „за“ затварянето или „против“. „Не можах да разбера. Той казва „спазвайте мерките“. Ние казваме същото. Една година той няма позиция, освен пазете дистанция. Преди това казваше, че вирусът на Шипка бил един, пък в София – друг. Шеги и закачки. А тази криза е изключително сериозна в цяла Европа", уточни Биков. Той е категоричен, че нито една здравна система не е била готова за пандемията. Депутатът от ГЕРБ припомни, че през лятото президентът е искал да не говорим за коронавируса, а за предстоящите избори – „да нямаме бюджет и да нямаме мерки“. „В този момент щеше да се случва точно това. Щяхме да ходим на избори, може би щяха да бъдат отложени заради ситуацията“, анализира последствията Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Оставка трябва да даде цялото неадекватно мафиотско правителство, както и парламента, който не работи, а сътворява само некачествени закони.
01.12.2020 12:31 / Отговор
Тартаковер Разбира се, но не само оставка. Задължително следва да се търси отговорност за съсипването на държавата, за докарването и до последно място в Европа, за първите места по корупция, беззаконие, опростачване на нацията, довеждане до трагичния рекорд да сме първи по смъртност от Ковид19 в света! Само безкрайно глупави и примитивни хора(каквито изобилстват точно тук), ще го отрекат. Всъщност дори те го виждат и знаят, ( трябва да са болни от пълно оглупяване за да не го виждат, а те не са) но не могат да се отърват от покъртителното заболяване да са влюбени в един недостоен бандит узурпирал властта и не искащ да се маха.
А прави впечатление, че Гешев се скри и мълчи като пукал. Защото и пред него стои дилемата Дали да се маха веднага, или да остане, а след това да се наложи да арестува Борисов ?
01.12.2020 13:49
БГ Много са забавни Позитанските помияри! Все се напъват да забравят, че ГЕРБ и Борисов са назначени от българския избирател , а не някой някъде да се е самонастанил! И дори при служебно правителство на Фатмакът-Фигурант! Забавно е да се следи как гледат на властта...някой някъде да се настани и да харчи едни пари! Евала комунета, продължавайте да правите българите на "дебили", и все ще гризкате дървото на избори!
01.12.2020 14:53
абеумнико има глупости и глупости твоята е от най-големите
01.12.2020 13:28 / Отговор
Жанет А бе я НЕ ГО СЛУШАЙТЕ тоя ТЪПАНАР - КУХА ЛЕЙКА е ФИГУРАНТА на Мафията, УМНОЖЕТЕ ГО ВСИЧКИ ПО 00 - ( WC ) ! ИЛИ МУ ГЛАСУВАЙТЕ ИМПИЙЧМЪНТ в Парламента или да го ОТСТРЕЛЯМЕ като животно каквото е ! От него държавата търпи само ЗАГУБИ , той с нищо не е БИЛ ПОЛЕЗЕН в това си МИЗЕРНО ПРЕБИВАВАНЕ в тази институция и ОСРА институцията тотално и я напълни с ЛАЙНАРИ , до кога да го издържаме тоя ИДИОТ ??? ...ПФУуу...!!!
01.12.2020 13:54 / Отговор
Жанет сбъркала си адресата. И това е пълното шкафче, което е срам и позор не само за България, но и за ЕС. Един хитър, прост, неук бандит наложи в България тирания и лъжедемокрация, която и при Живков нямаше такива размери. Да не говорим за култа към личността му. Сигурно Сталин му завижда от отвъдното.
01.12.2020 15:01
До БГ първо, Ви заявявам, че съм безпартийна, и гласувам според Програмата, която ми предлага дадена партия, и според моя социален статус. Второ, за първото избиране на ГЕРБ, може и да го е назначил бг електоратът, но и тогава в деня на изборите, на нашата улица в София, рано сутринта, върху стъклата на автомобилите, бяха сложили малки снимчици на Борисов, да не би някой да се обърка. Трето, всички други избори са фалшифицирани, и манипулирани. Питайте, Цветанов.
01.12.2020 15:08 / Отговор
БГ Нещо пак не си разбрала! Ако изборите ставаха с разни снимчици,досега да сме се превърнали в малка Сев.Корея! Второ, много малко избори са проведени от ГЕРБ, и дори Герджиков призна, че изборите са бил реални! Колкото до Цветанов, ще го видим напролет колко е отворен! Колкото до програмата, този номер го пробутвай на някой друг! Ако има някой , който най-много си е изпълнявал обещанията, това са ГЕРБ! Иначе и аз искам , като ония "протестърчета", да сме като в Европа...шведска социална система, швейцарски заплати, холандски магистрали...! Всички знаем да искаме , ама откъде сме тръгнали,и какво са дали ,май никой не знае!
01.12.2020 15:37

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети