Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: ГЕРБ е партия, която се променя, затова печели изборите толкова пъти

Политика

Тома Биков: ГЕРБ е партия, която се променя, затова печели изборите толкова пъти

Снимка:

„Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ. Според мен, промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Bulgaria ON AIR.

Той е съгласен с Томислав Дончев, че предстои „нов живот“ на партията.

„Сега предстои конгрес на партията. Всички организации, които трябва да бъдат раздвижени, ще започнат да функционират. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за пореден път. Това е партия, която се променя и затова печели избори толкова поредни пъти“, посочи той.

„Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход“, смята депутатът от ГЕРБ.

Той намира победата на ГЕРБ-СДС за очевидна за всички - те са с 8% разлика пред втория.

„В избори, в които избирателната активност е с 2% по-ниска от предишните, до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбира се, анализът за отделните райони е различен за всеки. От тях, в София - в моя 24 МИР, не се представихме добре. Трябва да видим защо се е получило така“, отбеляза гостът в студиото.

ГЕРБ са готови да предложат правителство за изключително сложната ситуация, в която се намира страната, а съставът ще бъде предложен лично от премиера Борисов.

„Имаме различни варианти, но бихме искали да ги обсъждаме с потенциални партньори. Ние сами не можем да изберем правителство, трябва ни подкрепата на 2 други политически сили. Не сме имали преговори с „Има такъв народ“, но бихме се съобразили с техните искания. Разбира се, не бихме отстъпили от основните си принципи“, категоричен е Биков.  


Коментари (4)

Хм... Единственото двупартийно мнозинство в този парламент е на ГЕБ и ИТН. Общото между тях е референдумът на Слави - мажоритарни избори и лев субсидия.

"Партията на Трифонов има императивен мандат да изпълни решението на референдума"
13.04.2021 10:33 / Отговор
111 И днес само ГЕРБаджийски комунисти по медиите да говорят лъжи без мисирките им да ги опровергават
13.04.2021 10:34 / Отговор
Фончо Биков: Отстраняването на Стоянова и Фандъкова от ръководството на ГЕРБ е нещо нормално!

Като му знаем как няма проблем да си плюе с користна цел на всичко, което по-рано е говорил, очаквам някой ден да прочета следното слагаческо твърдение:

Биков: Отстраняването на Биков от ръководството на ГЕРБ е нещо нормално!
13.04.2021 11:01 / Отговор
ДО ФОНЧО, КОЙТО ЗВУЧИ КАТО МУНЧО.. .
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УЧУДВАШ, КОГАТО СКОРО ПРОЧЕТЕШ:
"ПО ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ПАРТНЬОРСКИ СЛУЖБИ, БЕ АРЕСТУВАН ПРЕДАТЕЛЯ....... РАБОТЕЩ ЗА ИМПЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА АЗИАТСКА..... "
13.04.2021 12:40

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още