Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Не сме в състояние да удържим хората си, които българският президент нарече „мутри“ и ги изгони „вън“

Политика

Биков: Не сме в състояние да удържим хората си, които българският президент нарече „мутри“ и ги изгони „вън“

Биков: Не сме в състояние да удържим хората си, които българският президент нарече мутри и ги изгони вън - Tribune.bg
Снимка:

Сметката на БСП е грешна, защото ако утре има избори, БСП ще ги загуби, изтъкна депутатът

Не сме в състояние да удържим хората си, които българският президент нарече „мутри“ и ги изгони „вън“, обяви народният представител Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Тези хора заслужават уважението на българския държавен глава и той трябва да поднесе своите извинения, защото ги обиди. Нашите избиратели. Аз не отговарям за вашите, но нашите избиратели са 1 млн. души и тези хора са част от България", посочи Биков. Той използва парламентарната трибуна и призова да не се стигне до ексцесии на протеста на симпатизантите на партия ГЕРБ довечера.

„Ние не желаем хората да се мразят помежду си. Ние не желаем да насъскваме никого срещу БСП или срещу която и да било друга политическа сила. Но ние не сме в състояние да удържим нашите хора вече, защото на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и им каза „вън“. Къде вън? Къде да отидат? Тези хора живеят в България и имат абсолютно същите права като българския президент, с изключение на това, че нямат имунитет. Призовавам ви да положим всички заедно усилия довечера да не се стигне до ексцесии и провокации. Нека всеки да изрази мнението си, така както смята за добре и в рамките на закона!“, изтъкна Биков.

Депутатът декларира, че страната ни е демократична държава и тя трябва да се управлява от политици, които са спечелили мнозинството от доверието на българските граждани.

„Със сигурност ще има и недоволни, това е част от демокрацията. Когато някой се опитва да получи властта през задния вход, не през това да спечели доверието на граждани, а през някакви опити за революции. Когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, това не е хубаво. Това означава, че това общество е крайно разделено, че хората са смразени помежду си, че се делят на твърди ядра. Ако искате да постигнете това в България - ние сме против. Ние не желаем хората да се мразят помежду си. Ние не желаем да насъскваме никой срещу БСП и която да е друга политическа сила", допълни Биков.

Народният представител припомни, че икономическата криза ще ескалира есента и зимата, и всеки загубен ден в политическа нестабилност ще струва много скъпо на всеки българин. По думите му през последните няколко дни сме свидетели на провокация и на объркване в обществото вследствие на тази провокация.

„Преди няколко дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо български граждани, част от тях политически активист и партиен лидер. Повтарям - НСО, която е подчинена на президента и чийто директор и началник е лично предложение на президента и точно заради това този човек все още не е подал оставка. Станахме свидетели на това, че подкрепящите президента в своя протест срещу контролираната от президента НСО организираха протест срещу правителството, което няма отношение нито към НСО, нито към гардовете и служителите на НСО, които поругаха българското знаме и които се държаха неадекватно преди няколко дни. Вследствие на тези сцени българският президент вчера си позволи език, който нито един български президент и държавен глава не си е позволявал в 1300-годишната история на страната“, подчерта Биков.

Той увери, че днес хората от ГЕРБ и техните симпатизанти също ще протестират, но не срещу президента.

„Ние сме гарант за европейския път на България. Ние сме гарант, че мафията няма да си върне държавата, какъвто е слоганът на един от вашите симпатизанти, който се крие в Дубай вече няколко месеца и призовава към смелост, а го е страх да дойде тук и заедно с вас да развее знамето на революцията", допълни народният представител от ГЕРБ. Той бе категоричен, че сметката на БСП е грешна, защото ако утре има избори, БСП ще ги загуби.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети