Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Няма политическа агония, нито причина да се отива на предсрочни избори

Политика

Тома Биков: Няма политическа агония, нито причина да се отива на предсрочни избори

Тома Биков: Няма политическа агония, нито причина да се отива на предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Според ГЕРБ съветът на депутата Георги Марков към премиера „да хвърли кърпата“ е приятелски

Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков обяви, че сме свидетели на парламентарна агония. По думите му с  извиване на ръце се осигурява кворума в пленарна зала. Той даде съвет на премиера да си почива, „да хвърли кърпата“ и да остави БСП „да внасят машини и да правят избори с машини като аборигените, защото в Европа такова нещо няма“.

От ГЕРБ, обаче определят изказването му като приятелски съвет към министър-председателя Бойко Борисов, с когото определено са близки. 

„Георги Марков по-скоро се обръща към свой приятел, който има много сериозни ангажименти и отговорности и така го разбирам. Иначе няма такова политическо решение и не виждам изобщо някаква причина за подобно поведение – политическа причина. Няма парламентарна криза. Нито има агония, нито има криза. Работата върви“, сподели народният представител Тома Биков. Според него в парламента е малко по-тихо.

„Ако има една партия в парламента, няма да има извиване на ръце. При повече – това е част от демокрацията. Нека да скъсаме с илюзиите за демокрацията, че тя е една перфектна система. Тя е система, в която има изключително много дефекти, но за съжаление още не сме измислили по-добра“, коментира Биков.

За Юлиян Ангелов от ВМРО всеки има право да изразява своето мнение.

„За нас от ВМРО е важно държавата да е стабилна, да няма политическа криза, защото виждаме през последните години, колкото и скандали и проблеми да има в държавата, управляващото мнозинство успява да ги разреши и държавата малко по малко върви напред. Не виждам защо в този момент държавата по някакъв начин трябва да бъде събаряна“, посочи той.

Ангелов отбеляза, че около нас има доста протести и страни в политически кризи, така че България няма нужда да си причинява нещо подобно. „Аз предполагам, че за извиването на ръце г-н Марков има пред вид една политическа партия, чиято стая е малко по-надолу по коридора /ДПС/, а не Обединени патриоти, защото ние сме подписали Програмата за управление, в която всичко е казано. Нещата, които ги казваме, ние настояваме на тях и никога не сме извивали ръце“, категоричен е депутатът от ВМРО.

Само народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов заяви, че Георги Марков е много прав.

„Криза има, държавността е в криза. Ние го твърдим това от близо една година. Слава Богу, че и Георги Марков го е видял“, изтъкна Ибрямов.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп