Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Оставка сега крие рискове за икономическата ситуация, която ще се усложни

Политика

Тома Биков: Оставка сега крие рискове за икономическата ситуация, която ще се усложни

Тома Биков: Оставка сега крие рискове за икономическата ситуация, която ще се усложни - Tribune.bg
Снимка:

Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си, каза депутатът от ГЕРБ

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство". Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той отново потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни: "Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. В настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец".

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани: "Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт".

Тома Биков обясни, че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си".

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Тома Биков, ГЕРБ

Коментари (3)

Томата много лъжите герберите, отивате си преди и след изборите в небитието, както царската "партия", която си беше сдружение за връщане на едни имоти. ГЕРБ - престъпна групировка за крадене на еврофондове, бюджетни средства и съсипване на бизнеси, заедно с ДПС, Воля и патриотите.
13.09.2020 12:56 / Отговор
Анастас #
Всичко си нарежда Логично когато
се използват истинските определения:

Божков TV - Made for Bojk'oFF
Мая Мазолова - Made for Bojk'oFF
Мазолова ги Убива - Made for Bojk'oFF
Трио Чичковци - Made for Bojk'oFF
Боец - Made for Bojk'oFF
Хулиганско Агитки - Made for Bojk'oFF
МУТРАТА Румен Радев - Made for Bojk'oFF
Възраждане Русофили - Made for Bojk'oFF

ДеБъйците - Made for ДПС

ДСБ - Нагъзени Бай Гъзове

АБВ - Made for RUSSIA

- Нещо да съм изпуснал ...!!???!!

(синтезиращо)
13.09.2020 13:36
SOS! SOS! SOS! Да се вземат спешно мерки! Да се озапти отровното трио, което се кни да озлочести 22 септември с нов повик за въстание!
13.09.2020 19:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети