Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Последните 10 години България има голям напредък в опазването на околната среда

Политика

Тома Биков: Последните 10 години България има голям напредък в опазването на околната среда

Тома Биков: Последните 10 години България има голям напредък в опазването на околната среда - Tribune.bg
Снимка:

Днес и въздуха, и храната, и водата са много по-чисти отпреди 30 г., изтъкна народният представител

Последните 10 години България има голям напредък в опазването на околната среда, изтъкна от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

В отговор на декларация на БСП, че политиката на правителството в околната среда е сбъркана, той напомни, че през последните години в страната бяха построени десетки пречиствателни станции.

„Нашият ангажимент е да даваме отговори и ние ги даваме през инвестициите, които се правят в тази сфера. Аз съветвам Корнелия Нинова да отиде на Черно море тази година“, обърна се към соцлидерката Биков.

Народният представител от ГЕРБ напомни, че в момента са необходими повече от 10 млрд. лв., за да бъде обновена ВИК системата у нас.

„Това е огромен ресурс, който не може да бъде реализиран за 5 или 10 години и това би трябвало да са ангажименти на всяко българско правителство“, подчерта Тома Биков.

Той определи като грешка подхода на опозицията да отхвърля идеите на правителството, защото те не могат да се направят за една година и това не са злободневни, а стратегически въпроси.

„Днес и въздуха, и храната, и водата са много по-чисти отпреди 30 г., когато „Кремиковци“ обгазяваше, а падането на комунизма стана през едно екодружество. Преди 30 г. на никой не му пукаше за българските граждани. Кой отрови земята на Бургас, на Кремиковци“, поинтересува се народният представител от ГЕРБ.

Той призова социалистите да не са „постоянно кахърни“.

„Постиженията не бива да бъдат занулявани. Ние трябва да направим така, че тази природа трябва да се управлява добре. Човекът трябва да пази преди всички заради себе си. Призовавам да бъдем по-обрани, защото помним по-тежки и отровни периоди. Бяхме 9 млн. души, защото бяха затворени границите. България върви напред понякога въпреки вас“, обърна се Биков към колегите си от опозицията. В отговор социалистът Крум Зарков го репликира, че днес във Варненското езеро се изсипват тонове фекалии, докато Тома Биков говори за преди 30 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Дрън дрън От 30 години живея в Дружба1. Толкова мръсен въздух не сме имали и по време на Кремиковци. Всякакви миризми се разнасят из въздуха, то не бе бакелит, на изгорели гуми през лятото, какво ли още, което не може да се идентифицира. Просто горят отпадъци в ТЕЦ -Изток. И това е при управлението на ГЕРБ.
05.06.2020 15:45 / Отговор
Дрън дрън От 30 години живея в Дружба1. Толкова мръсен въздух не сме имали и по време на Кремиковци. Всякакви миризми се разнасят из въздуха, то не бе бакелит, на изгорели гуми през лятото, какво ли още, което не може да се идентифицира. Просто горят отпадъци в ТЕЦ -Изток. И това е при управлението на ГЕРБ.
05.06.2020 15:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати