Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков призова Мая Манолова да се заеме със случая на „модерно робство“ в БСП

Политика

Тома Биков призова Мая Манолова да се заеме със случая на „модерно робство“ в БСП

Тома Биков призова Мая Манолова да се заеме със случая на модерно робство в БСП - Tribune.bg

Омбудсманът смята, че депутатите могат сами да се погрижат за своите права

Омбудсманът на страната Мая Манолова представи на парламента доклад за работата си през 2018г. По време на обсъжданията  народният представител от ГЕРБ Тома Биков коментира и случая с отсъствието от парламента на колегите му от БСП. Той призова Мая Манолова да се заеме със случая, защото и депутатите от БСП според него са жертва на „модерното робство“.

„В парламента имаме 78 български граждани, които са жертва на модерното робство, тъй като не ги допускат до заседанията и не могат да упражняват задължението си“, каза Биков. По думите му от БСП идват добри знаци. „Имаше Априлски пленум, следва развенчаване на култа“.

В отговор Омбудсманът посочи, че не се чувства ангажирана, когато депутатите от БСП не са се обърнали към нея, да ги защитава в аванс.

„Аз защитавам всеки български гражданин, независимо от неговото социално положение. Но все пак смятам, че депутатите са достатъчно овластени, за да могат сами да се погрижат за своите права“, заяви в отговор на въпрос на Tribune.bg Мая Манолова.

Относно съвпадението, че в днешния ден тя избра мястото на Корнелия Нинова на първия ред от ляво в пленарна зала, Омбудсманът уточни, че е седяла на различни места в тази зала.

„Това време вече е минало. Имам други предизвикателства, друго развитие, други каузи, на които съм отдадена. Местата от другата страна на парламентарната трибуна, наистина в момента не ме интересуват“, подчерта Мая Манолова. Омбудсманът не вдигна завесата и върху политическото си бъдеще.

„Аз разбирам вашия интерес, разбирам и страховете, подозренията и притесненията на много партийни централи, които искат предварително да знаят какви са ми плановете. Повярвайте, няма как да им разкажа за планове, които не съществуват“, завърши Манолова.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети