Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Проектът на Петков и Василев ще е римейк на протестните партии

Политика

Тома Биков: Проектът на Петков и Василев ще е римейк на протестните партии

Тома Биков: Проектът на Петков и Василев ще е римейк на протестните партии - Tribune.bg
Снимка:

Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години, каза депутатът

„За нас беше неочаквано, че по най-глупавия начин, ще се провали Народното събрание. Тези, които, трябваше да организират мнозинство, още в началото се изпокараха помежду си. Ние знаехме, че 46-ия парламент ще приключи с провал, но с правителство на малцинството и ще започне управление на непоемането на отговорност“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНР.

Той заяви, че партията е била против актуализация на бюджета, защото решенията за антикризисните мерки са могли да минат, както в правителството на Бойко Борисов, с решения на Министерския съвет.

„Кризата изисква бързи и ефективни решения и носене на отговорност. Парите ги има - 3,5 млрд. лева, които са достатъчни и те могат да ги използват, ако знаят как. Въпросът е, че те не знаят как“, подчерта депутатът. Той изрази убеденост как след два месеца служебният кабинет ще започне да се оправдава с 46-ия парламент и с актуализацията на бюджета.

Биков каза още, че ГЕРБ е имала готовност да е в опозиция, но в момента проблем е, че никой не иска да управлява – нито ИТН, нито ДБ. „Нас ни критикуват и сега, че сме в опозиция. Ние какво да направим, да се самозакрием ли, за да угодим на някакви хора?

Ние не саботираме парламента, а гласуваме за нашите предложения. Какво да направим? Да не сме БЗНС от 1988 г.? Това са техните процедури, предупредихме, че сами ще се спъват с техните процедури“, каза народният представител. 

„В 45-ото НС срещу нас имаше много силен и тежък натиск от страна на всички политически сили. В 46-ото те се изпокараха помежду си и дори на моменти забравят за нас и ние имаме възможност да кажем какво мислим“, коментира депутатът, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Биков заяви, че след 14 ноември ще е по-сложно: „Пъзелът може да бъде решен с разум, с по-дълбока интелектуална нагласа и с воля всяка от политическите сили да загърби партийните си интереси и лекотата на това да казва колко е лош другият“.

Биков посочи президента Румен Радев като другия фактор в реденето на политическия пъзел: „ГЕРБ е партия, която съществува и е време Румен Радев да го разбере. Тя също има избиратели и те не могат да бъдат обиждани, че са мутри“.

„ДПС са мотивирани да работят срещу Радев и явно ще дадат подкрепата си за всеки, който на втори тур излезе срещу него“, каза той и даде за пример Александър Томов, който първо го е подкрепил, а после се е самоиздигнал за президент.

„Румен Радев е виновен за тази безизходица. Партиите, които не искат да има правителства, са президентските. Проектът на Кирил Петков и Асен Василев ще е някакъв римейк, защото тези не свършиха нищо“, подчерта Биков.

По думите му всичко ще е фокусирано върху президентската кампания. „Петър Стоянов е може би най-успешният президент на България, защото извади страната от ръба на гражданска война. Аз почти не помня избори, при които да не се е мислело за неговите кандидатури. Той е една от положителните политически личности през последните 30 години", каза още Биков.

Той допълни, че сред потенциалните кандидати за президент няма жена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати