Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Радев наруши "радиомълчанието", изпусна си нервите

Политика

Тома Биков: Радев наруши "радиомълчанието", изпусна си нервите

Тома Биков: Радев наруши радиомълчанието, изпусна си нервите - Tribune.bg
Снимка:

Започвам да се съмнявам в неговата мотивация да говори по тази тема, заяви депутатът от ГЕРБ

„На само не съм съгласен, но и съм безкрайно учуден от това изпускане на президента и вече започвам да се съмнявам в неговата мотивация да говори по тази тема.“ Така депутатт от ГЕРБ Тома Биков коментира вчерашните думи на президента Румен Радев, че избраният от комиися изтребител F16 е „триумф на лобизма“. На въпрос- Каква е мотивацията за говоренето на президента, Биков отговори, че тя или е финансов интерес или геополитически интерес. Казвам какво би могло да стои зад едно такова поведение, за изпускането на нервите, допълни депутатът.

„Радев наруши радиомълчанието, той ни призова за радиомълчание по отношение на тази комисия, която излезе с този доклад. За мен това беше абсолютно изпускане на нервите, при положение, че е удовлетворено искането на президента и бивш началник на ВВС, да имаме нов самолет, преговаряме и беше взето решение да се преговаря, дори не да се купува, да се преговаря“, заяви Тома Биков пред Канал 3.

Биков посочи фактите назад във времето. „Президентът и като началник на ВСС, и след това като кандидат за президент , а накрая и като президент, непрестанно казваше, че трябва да има нов изтребител – нов, произведен за нас изтребител и това е една принципна позиция, защото имаше и оферта за стари самолети, които бяха и по-евтини.

Правителството и целият парламент се съобразиха с това нещо и почти единодушно гласувахме 1,8 млрд. за нов изтребител за българските ВВС“, припомни Биков. И допълни, че е последвало назначаването на експертна комисия, която да разгледа подробно офертите. „ Имаше и един момент, в който президентът , по думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, му е наредил 5 дни преди да стъпи в длъжност легитимното, редовно правителство на Бойко Борисов, да отстрани всички освен една от офертите – тази, която в момента не е предпочетена от експертната комисия“, допълни Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети