Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Радан Кънев никога не е бил част от ЕНП, защото е социалист и либерал

Политика

Тома Биков: Радан Кънев никога не е бил част от ЕНП, защото е социалист и либерал

Тома Биков: Радан Кънев никога не е бил част от ЕНП, защото е социалист и либерал - Tribune.bg
Снимка:

Ние оставаме българи, дали социалистите ще продължат бъдат такива, е техен избор, посочи депутатът от ГЕРБ

Резолюцията на Европейския парламент/ЕП/ за България не е мнението на Европа, а на европейските социалисти, зелените и либералите, посочи в декларация от името на група депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, по повод приемането на резолюцията в ЕП, е демонстрирано остро политическо противопоставяне между социалисти и десница.

„Ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото тя не е такава. Няма да допуснем в Европа да функционира двоен стандарт, защото подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея, както каза един от нашите евродепутати. Ние не сме по-зле от Северна Корея, нито от други европейски държави, които през последните години фалираха“, изтъкна Биков. Той напомни, че за разлика от други страни България не допусна мигрантската криза да я превземе и предположи, че може би това е един от проблемите на европейската левица.

Хора като Радан Кънев били се отклонили от партийната линия - те никога не са били истински част от ЕНП, Кънев е повече социалист и либерал. Ние не отричаме, че България има проблеми, но няма да приемем да сме черната овца, няма да допуснем двоен стандарт, посочи той.

„Може би в следващата резолюция ще вкарат и този проблем в нея, наред с Истанбулската конвенция. Поздравявам г-жа Нинова за нейната позиция по Истанбулската конвенция, но вашите евродепутати са на съвсем друго мнение, защото членуват в група, чиято основна кауза е тази конвенция да бъде приета“, обърна се Биков към соцлидерката в пленарна зала.

Относно включването в резолюцията на препоръка за незаконната според българското законодателство ОМО „Илинден“ и за признаване на хипотетичното македонско малцинство – депутатът от ГЕРБ предупреди колегите си в лявата част на залата, че с тяхна помощ ЕП подкрепя една лъжа.

„Във всички партии има представители от Благоевградска област и съм убеден, че са потресени от тази глупост, която е написана в тази резолюция и която беше подкрепена от Радан Кънев. Ние няма да отстъпим по тези въпроси“, допълни още Биков.

Той използва случая да поздрави БСП и ДПС за „този голям успех“ за тях. „Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите и либералните, и зелените депутати в ЕП, които никога последните години не са печелили избори никъде, да се организират и да хвърлят петно върху България благодарение на български евродепутати. Докато има социалисти и либерали в България, на нас не ни трябват пазачи около казана в Ада. Вие показахте, че вашата идеологическа идентичност е много по-силна от националната ви идентичност. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи, защото няма истински българин, който да изпитва подобно удоволствие от такъв тип действия“, изтъкна от трибуната Тома Биков. Той посочи, че достойните политици обичат държавата и народът си, а не обвиняват народа, че живее в най-корумпираната държава.

„Ние оставаме българи, дали социалистите ще продължат бъдат такива, е техен въпрос. Ние се противопоставяме на подобно отношение към страната. Това отношение не е в подкрепа на народа“, посочи депутатът от ГЕРБ и отчете, че наличието на протести е доказателство, че страната ни е демократична.

Тома Биков бе категоричен, че управляващите ще продължат да отстояват българския национален интерес, да отстояват виждането си, че Европа трябва да се управлява по демократичен път, а именно чрез тези, които печелят изборите, а не чрез тези, които ги губят, защото загубата в политиката не е ценност.

„Вие имате подкрепата на загубилата Европа, ние имаме подкрепата на спечелилата Европа. Вие имате подкрепата на няколко идеологически течения, които си отиват, защото хората не ги искат. Вие имате подкрепата на хората, които са се откъснали от света – на хайверената левица и на Радан Кънев“, обърна се към БСП и ДПС депутатът от ГЕРБ.

От вчера отношението на Европа към България не е същото, обяви по-рано в декларация от името на група заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

„В продължение на 10 дни имаше два начина, два механизма да се покаже корупцията и липсата на върховенство на закона в България. Първо беше докладът от страна на Европейската комисия/ЕК/ - мониторингов доклад, който показа, че в България съществува корупция, няма свобода на медиите и липсва на върховенство на закона. Най-учудващо ГЕРБ и „Обединени патриоти" казаха „Чудесен доклад“. От вчера има резолюция на Европейския парламент/ЕП/, която ясно посочва виновника за тази корупция и липсата на върховенство на закона, свобода на медиите, за усвояването на европейските средства. Той се намира в тази част на залата“, обърна се Стойнев към колегите си от ГЕРБ и Обединени патриоти. Той посочи, че гласували „за“ резолюцията в ЕП са 358 европейски депутати, „против“ са били 277, а 58 са „се въздържали“.

„Европа с пръст посочи кои са виновниците. Виновниците са от ПП ГЕРБ и от „Обединени патриоти“, каза Стойнев. Той подчерта, че в подкрепа на резолюцията са гласували групата “Обнови Европа“, където са представителите на френския президент Еманюел Макрон, групата на Зелените и 22-ма независими европейски депутати. „29 евродепутати са се отклонили от партийната линия на ЕНП, 6 са гласували „за“, включително и Радан Кънев. Това са близо 10 % от представителите на ЕНП“, коментира Стойнев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Тома Биков, ГЕРБ

Коментари (7)

Драгомир Стойнев е задник! Както и всички милионери от БСП са ЗАДНИЦИ!
09.10.2020 11:41 / Отговор
Промитите мозъци от ДеБъ отказват да проумеят истината, че тяхната партия е в ляво-зелено-либерална коалиция не само на ниво ЕП, но и на национално ниво! Човекът от ДБ, когото те изпратиха в ЕП и който ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРИТАН от ЕНП, се съеши с най-отявлената антибългарска руска кучка от БСП. Петното, което БСП В КОАЛИЦИЯ с ДБ лепнаха на България е ТЯХНО ДЕЛО! Не са им виновни нито евродепутатите от ГЕРБ, нито евродепутатите от ЕНП, както тези прикрити левичари се опитват сега да ни внушат (виж по-горе коментара на Miloslava Emilova!)!!!
09.10.2020 12:17 / Отговор
Тома, а ти какъв си? Едно шизофренно ренегатче, което си обърна ценностите незнайно защо? Слепи ли сте, че начело на партията, която не е такава, а е организирана престъпна група, създадена от ДС, стои един мафиот, който опростачи и корумпира България. Вече над 11 години влизаме от скандал в скандал, заради този тулуп. Но баба Ванга казва, че при него ще стигнем дъното, ех стигнахме го, но след него идва зората. Тази резолюция е един светъл лъч да бъдат изритани всички престъпници и некадърници от властта.
09.10.2020 12:41 / Отговор
кесо Така е, Радан няма нищо общо с ЕНП защото си е комунист и леволиберал и най-вече червен педал!
09.10.2020 13:32 / Отговор
Педалът си ти.
09.10.2020 16:12
Българин ДРУГАРЮ СТОЙНЕВ КАТО СЕ НАСРРАХТЕ КОМУНИСТИТЕ ПОНЕ МЛЪКНЕТЕ И НАВЕДЕТЕ ГЛАВА! ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
ПАРТИЯТА НА МАКРОН НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ТЕ РАЗБИРА СЕ ЩЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ФРАНЦИЯ!
ВСЕКИ СИ ГЛЕДА ЗА ДЪРЖАВАТА И СО ДЪРПА ЗА СВОЯ НАРОД!
САМО ВИЕ ТЪПИТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ КАКТО ВИНАГИ ПРОДАВАТЕ РОДИНАТА СО НАРОДА НИ!
КОЛКО ПЪТИ Е БИЛО ВЪВ ИСТОРИЯТА НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ!
БСП ДА ВЕ УНИЩОЖИ И ЗАЛИЧИ ЗАВИНАГИ!
10.10.2020 00:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати