Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Румен Радев цели да руши институциите и имиджа ни в Европа

Политика

Тома Биков: Румен Радев цели да руши институциите и имиджа ни в Европа

Снимка:

Президентът направи най-големия си политически гаф, заяви депутатът от ГЕРБ

„Президентът има хибридно поведение, с което цели да руши доверието на институциите и България пред Европа.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ. Той коментира интервюто на Румен Радев в „Панорама“ от мината седмица.

„Президентът направи най-големия си политически гаф. Обърна на 180 градуса позицията си за арестуваните украински моряци. Той призова да бъдат освободени и едновременно с това започна да говори за украински вътрешно политически проблеми и да защитава Русия. За два дни той произведе антируска и антиукраинска позиция. Не трябва да сме страна, която си сменя през 4 часа позицията“, коментира Биков.

Биков подчерта, че изявлението на президента не е казано нещо ново, „а беше по-скоро тясно партийно търсене повече“. Радев търси тясно партийна конфронтация. Ако бяхте слушали това да го казва Корнелия Нинова, нямаше да ви направи впечатление. Румен Радев не може да посочи алтернатива. За него тя е програмата на БСП „Визия за България“. Той не посочи нито едно конкретно име, а говори за посевместна корупция и за посевместен разпад при медиите“, допълни Биков.

Позицията на президента за Костинброд за мен е изненадваща, там има съдебно решение, каза още той. „Това беше огромен скандал, който граничи с опит за преврат и това че президентът го артикулира и то в контекста на това, че практически признава или по-скоро става съпричастен към този опит. Трябваше да има съдебно решение към тези, които организираха Костинброд, защото беше опорочен изборен процес“, каза още депутатът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още