Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Ще върнем мандата най-вероятно още днес

Политика

Тома Биков: Ще върнем мандата най-вероятно още днес

Тома Биков: Ще върнем мандата най-вероятно още днес - Tribune.bg
Снимка:

Намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство

ГЕРБ-СДС най-вероятно ще върнат мандата за съставяне на правителство още днес. Това заяви зам.-председателят на ПГ на коалицията Тома Биков по време на дебатите по проекторешението за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка.

„Ако искате да спрете всички концесии, всички сделки, назначения, да промените начина, по който се правят, трябва да направите правителство, а не да стоите час и половина и да занимавате цяла България с вашите неадекватни изказвания“, каза Биков.

По думите му пред страната има изключително важни предизвикателства.

„Намираме се в здравна криза, в социални и икономически затруднения. Намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство. Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес“, посочи той.

„Казвам ви го без капка злоба и омраза. Абсолютно съм загрижен какво се случва в държавата. Хората не знаят вече 2 седмици какво ще се случи следващия ден. Може ли такова нещо да правите?“, попита Биков. Той призова мнозинството да спрат да мълчат „Дават ни по телевизията, поне това съобразете. Деморализирате в момента цялото общество с вашето поведение. Излезте пред журналистите, дайте интервюта, спрете да мълчите и да говорите с по две изречения от тази трибуна - някакви смешки. Колеги от „Има такъв народ“, дайте интервюта, обяснете на българите, на вашите избиратели какво смятате да правите. Конституционната процедура не забранява да обясните какви са ви политическите, икономическите намерения. С кого искате и с кого не искате да управлявате. Ще управлявате ли изобщо или отиваме към служебно правителство, за да могат хората да си направят плановете. Спрете да злоупотребявате с доверието на собствените си избиратели Излезте и кажете смятате да правите и спрете да си смятате гласове и да мислите само за себе си“, каза Биков от парламентарната трибуна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати