Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Тези, които сега определят ГЕРБ като мафия, ще си променят поведението след изборите

Политика

Тома Биков: Тези, които сега определят ГЕРБ като мафия, ще си променят поведението след изборите

Снимка:

ГЕРБ няма да води преговори за съставяне на кабинет единствено с БСП и ДПС

В предизборната кампания Бойко Борисов прави „като Нетаняху", коментира пред „Свободна Европа“ по повод обиколките на премиера с „джипката“ Тома Биков. Според него това е “начин на водене на предизборна кампания.

„Това прави и /премиерът на Израел/ Нетаняху”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той смята, че в България има проблем с доверието в честността на изборния процес.

Според Биков електронното гласуване или вотът по пощата, за които се обяви българската диаспора в чужбина, няма да повишат доверието в изборите у нас. По думите му в следващия парламент ГЕРБ няма да води преговори за съставяне на кабинет единствено с БСП и ДПС.

„Тези, които сега определят ГЕРБ като мафия, ще си променят поведението след изборите“, прогнозира Тома Биков. Политикът призова всички партии да се държат по-спокойно в предизборната кампания. Той се аргументира с това, че в България има сфери, които се нуждаят от реформи, но те се правят, когато има съгласие.

„Ако ще се правят конституционни промени, са нужни 160 гласа, то не става само с желание, а и със събиране на подкрепа. А за да има подкрепа, трябва да има диалог”, коментира Биков.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още