Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков за президентските избори: Ние предлагаме истинска алтернатива на Румен Радев

Политика

Тома Биков за президентските избори: Ние предлагаме истинска алтернатива на Румен Радев

Тома Биков за президентските избори: Ние предлагаме истинска алтернатива на Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Ние искаме президентската институция да се върне към своята същност да обединява, затова решихме да подкрепим най-добрата кандидатура тази на проф. Анастас Герджиков, който е възможно най-подходящия. Ние не възприемаме институцията като футболен мач. Радев е само съдия на един мач, ние имаме съдия на мача, който постоянно се опитва да вкара гол на едната страна“, заяви Тома Биков пред БТВ и допълни, че Бойко Борисов не се е кандидатирал, защото той е едната страна един спор.

Биков подчерта, че са готови да се надскочат като партийна структура и го правят умишлено в името на това България да има стойностен президент, такъв който да бъде президент на Република България, а не такъв на една или друга партия, на протестиращи и непротестиращи. „Убеден съм, че проф. Герджиков ще получи подкрепа от симпатизанти и на БСП и на „Демократична България“, заяви Биков и допълни, че няма човек, който да каже лоша дума за проф. Герджиков и е изключително добър шанс за държавата ни да застане зад една интелектуална кандидатура. Биков заяви, че не биха отказали подкрепа дори от БСП и ДБ, които несъмнено харесват проф. Анастас Герджиков.

„Ние предлагаме истинска алтернатива на Румен Радев“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

По повод кандидатурата на Лозан Панов, Биков вижда и в трите имена залога на държавата. „Залога е дали продължаваме да се чегъртаме едни други или да отговорим на сериозните предизвикателства, които вече са пред нас. Вестник „Капитал“ преди време излезе със статия, че г-н Панов е избран за върховен съдия с помощта на ДПС, после пък зад него били от ДБ“, припомни Тома Биков и допълни, че Панов е част от тези, които искат да продължи конфронтацията и унищожаването на тези, които не харесват.

„Жена в армията е повече от мъж в армията. Тя е била на олимпиадата в Сеул, стигнала е на финал. Очевидно комуникативен човек, на мен лично ми е много симпатична. Смятам, че с проф. Герджиков ще се допълват отлично“, заяви още Биков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп