Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Здравната система работи

Политика

Тома Биков: Здравната система работи

Тома Биков: Здравната система работи - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни е на първо място по смъртност и преди пандемията

„Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските болници се намират хиляди хора и те получат нужната помощ“, посочи пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той бе категоричен, че държавата има отговорност по отношение на това хората да получат помощ, когато имат нужда и здравната система да не блокира.

„Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме показатели и предупреждаваме непрестанно, че вирусът е опасен. Властта прави всичко заедно с хората. Тя не може да направи нищо сама“, увери Биков.

Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус, а хората сега изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника. Биков изтъкна и факта, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата.

„Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийски ги е лъгал“, подчерта Биков. Депутатът коментира и „Бюджет 2021“, като разясни, че са взети мерки във връзка с икономическата кризата.

„Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока“, посочи Биков.

За да се овладее разпространението на вируса, заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев поиска в ефира на Нова тв да има масово тестване на целия български народ и то да бъде безплатно.

„Аз изкарах коронавируса. В началото имах много лек симптом и ако не бях отишъл да се тествам, нямаше да знам. После обаче развих пневмония. От една страна има хора, които го карат безсимптомно и не знаят, а от друга има такива, които са в много тежко състояние, но нямат пари да си платят теста. Ето затова трябва да се тества цялата държава", поясни Стойнев. Според него държавата е закъсняла със затварянето на заведенията.

„Забавлявахме се, като че ли кризата няма да дойде при нас. Всичко е  въпрос на организация, но правителството е некомпетентно. Нямаме достатъчно лекари и специалисти. Когато учите 7-8 години за сметка на държавата, не може като завършите, да заминете в чужбина”, смята Стойнев. По думите му мерките и правилата са за всички и трябва да се спазват. „Не подкрепям колегите от БСП, които не носят маски”, уточни социалистът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети