Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Вотът на недоверие е част от една абсурдна поредица

Политика

Тома Биков: Вотът на недоверие е част от една абсурдна поредица

Тома Биков: Вотът на недоверие е част от една абсурдна поредица - Tribune.bg
Снимка:

На гърба на жертва се разрази кампания и политически дебат, възмути се депутатът от ГЕРБ

„За мен този трети вот на недоверие е част от една абсурдна поредица. За първия колегите от БСП и ДПС преговаряха и писаха мотиви два месеца, а накрая се скараха. Вторият беше единственият вот на недоверие в новата ни история, в който тези, които го внесоха, отказаха да го защитят в пленарна зала. Сега има трети, който е свързан с тема, която е подложена на обществено обсъждане и с намерения на здравния министър.“ Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира пред БНР намерението на левицата да внесе вот на недоверие на тема здравеопазване.

Биков оцени вота на недоверие като „меко казано прибързано, а донякъде и неадекватно действие на БСП“. „Ще загубим един парламентарен ден, в безсмислен дебат, защото дебатът, когато по този начин е поставен въпросът, се обезсмисля още преди да е започнал“, обясни депутатът.

Той коментира и убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Биков подчерта, че този тип престъпления се разкриват в 95% от случаите.

„На гърба на една жертва на изключително тежко криминално престъпление се разрази кампания, политически дебат и опит за трупане на всякакъв тип дивиденти и безотговорно поведение, което, за съжаление, показва, че границите между нормалното и ненормалното са доста размити“, допълни депутатът.

Според него е добре световните, сериозни и официални медии, които непрестанно обявяват, че се борят с фалшивите новини, да преосмислят на кого вярват в България и доколкото техните източници им дават достоверна информация. „Защото очевидно в случая бяха подведени. Редицата европейски и световни политици също бяха подведени от тези медии, но видяхме, че в следващите дни всички поздравиха правителство за работа му“, каза той.

Биков сравни с "мародерство" анонса в известен сайт за разследваща журналистика, че Маринова е била "едва ли не поръчана заради това, че е направила анонс на интервю с журналист" от този сайт.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети