Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Хибридни мероприятия у нас има – опити за дезинформация, фалшиви новини

Политика

Томислав Дончев: Хибридни мероприятия у нас има – опити за дезинформация, фалшиви новини

Томислав Дончев: Хибридни мероприятия у нас има – опити за дезинформация, фалшиви новини - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът е на мнение, че преврат не е възможен и че в България се ползват други механизми, за да се дискредитира правителството

„Така наречената афера не е свързана с движението „Русофили“, а с конкретни негови членове и твърдения на службите и прокуратурата, че те извършват незаконна дейност, т.е. шпионаж. Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите коментари в аванс“. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV и посочи, че прокуратурата и службите трябва да си свършат работата.

„Такива неща се случват по света, всяка държава е важно да се опита да набира информация от други държави. Работа на държавата е да не допусне такива неща, затова има такива текстове в Наказателния кодекс. Такива неща не би следвало при малко повече разум и мъдрост от двете страни да имат дългосрочен лош ефект върху отношенията с която и да е държава", каза още Дончев.

„Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, опити за вкарване на хората в заблуда. Фалшиви новини, особено по мрежите, сигурно са 30-40% от новинарския поток и за мен проблемът е не разпространението им, а че хората им вярват масово. Тук проблемът е, че никога не може да се каже със 100% кой ги организира“, каза вицепремиерът.

Той заяви и че не е забелязал да има антируски настроения в МС. И е категоричен, че няма промяна в начина на работата и нагласите към големите проекти през последните дни.

Преди изборите се появи теория, че ще има преврат срещу властта.

Той посочи, че не се страхува от готвен заговор срещу властта.

„Не си представям преврат по няколко причини. Българското общество вече има здрави демократични инстинкти. Каква легитимност ще има едно правителство, което не е минало през избори?”, попита Дончев.

Той нарече „абсурден” такъв сценарий. Дончев заяви, че в България се ползват други нечисти механизми, за да се дискредитира правителството

„За съжаление досега не си спомням да е имало цивилизована кампания. Това е вид политическо безсилие. Изборите са уникален шанс да научиш за себе си неща, които не знаеш”, смята той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети