Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Имаме информация за нов „Костинброд”

Политика

Томислав Дончев: Имаме информация за нов „Костинброд”

Томислав Дончев: Имаме информация за нов Костинброд - Tribune.bg
Снимка:

Това е скверна политическа технология, заяви вицепремиерът

ГЕРБ предупреди, че се готви нов „Костинброд“ на балотажа на местните избори. „Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур“, посочи вицепремиерът Томислав Дончев.

Информацията, с която в ГЕРБ разполагат в аванс, се отнася за втория тур в София. „Това е скверна политическа технология и ми напомня случилото се преди 5-6 години около Костинброд”, заяви Томислав Дончев.

Той не даде повече подробности и заяви: „Ще разберете съвсем скоро кой ще направи такива опити“.

Вицепремиерът призова и всеки, който има сигнал за изборни манипулации, да подаде сигнал в прокуратурата.

„Натъкваме се на особен политически феномен - джендаризъм или полова неопределеност. Склонността да криеш кандидата си, да не играеш честно с твоя кандидат, да го ребрандираш и да го пребоядисаш от името на инициативен комитет. Това дава удивителни възможности. Ако кандидатът победи, отбелязваш победа, ако загуби – не е ясно кой носи отговорност“, коментира вицепремиерът Дончев.

Дончев посочи и че у нас е политическа традиция губещият да не е доволен от изборния процес и да обявява изборите за лошо организирани, манипулирани, купени, за да се оправдае за резултатите си. Припомни и че освен за изборите трябва да се мисли и за след изборите.

 „В началото на предизборната кампания предупредих всички, че това са местни избори с цел гражданите да си изберат най-добрия отбор от кметове и общински съветници. Местните избори не са парламентарни избори и не са референдум, но никой не ме чу. Да се опитваш да превърнеш местните избори в парламентарни, а комплексният анализ да показва, че си по-скоро трета политическа сила, е огромен гаф“, заяви още Томислав Дончев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети