Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Изборите няма да бъдат отлагани

Политика

Томислав Дончев: Изборите няма да бъдат отлагани

Снимка:

Електронното направление и рецепта ще са готови до няколко седмици, обяви пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

„За първото личните лекари трябва да се присъединят към системата, което се оказа малко по-сложно, а за второто – има дълга номенклатура от лекарства, която трябва да се въведе“, поясни той.

Като софтуер са готови, добави Томислав Дончев и обясни, че внедряването на системата не е толкова просто – има усилия и адаптиране, но ще се случи.

Вицепремиерът коментира, че здравната система е подложена на неимоверен натиск, но се справя засега. Относно по-строгите мерки заяви, че няма страх те да се наложат, но нямало нужда засега.

Той обясни, че е важна самоотговорността към себе си и другите, за да не се стига до критични ситуации в болниците, както и че няма как всеки човек да се следи спазва ли мерките за носене на маска и дистанция.

Според него в началото на пандемията у нас всичко е било неясно, затова и властите са имали по-строги решение относно карантината, а сега има повече опит и е изграден алгоритъм как да се действа при заболели от коронавирус.

Относно предстоящите избори Дончев заяви, че няма намерение те да се отлагат. Но се мисли как да се проведат така, че да има минимален риск за населението.  


Коментари (3)

Ха ха, Няма да се учудя, ако комунистите от Позитано,които ревяха за "предсрочни", ще хукнат да искат отлагане. След самите избори е ясно , че ще ревнат в хор с Фигуранта, че били..."манипулирани"!
21.11.2020 11:19 / Отговор
Ами този Ленин на снимката се чуди как да ги отмени, за да може босчето му да си напълни гардероба с още европари. Пък и задкулисните играчи Доган, Пеевски и патриотите чакат парички.
21.11.2020 14:41
. . . Случайно ли пропусна, че "задкулисните" играчи от ДПС, заедно с Фатмака, Корнела, Мая Костинбродска,Христо Иванов-Маджото... ,точно те драпаха, да успее превратът!
21.11.2020 19:07

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още