Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: От къде се появи г-н Михайлов и има ли опит да разпределя бюджет от 3 млрд. лв. годишно?

Политика

Томислав Дончев: От къде се появи г-н Михайлов и има ли опит да разпределя бюджет от 3 млрд. лв. годишно?

Томислав Дончев: От къде се появи г-н Михайлов и има ли опит да разпределя бюджет от 3 млрд. лв. годишно? - Tribune.bg
Снимка:

"На предишната пресконференция зададохме няколко въпроса към Борис Михайлов, дали е бил арестуван, разследван и обвинен за данъчни престъпления. Малко по-късно, неочаквано за нас, говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че това е било вярно", заяви по време на брифинг Тома Биков от ГЕРБ.

Той уточни, че никой не е казвал, че Михайлов трябва да бъде линчуван, но те са длъжни да питат в духа на служебното правителство, което от самото начало даде заявка за откритост.

"Най-нормалното нещо е опозицията и медиите да се интересуват от биографиите на хора заемащи високи длъжности. Ако си мислят, че с такива бурни реакции ще ни подплашиат ще спрем да търсим информация за хора, които са проблемни, много се лъжат. Към данъчните измами сме изключително чувствителни, особено след случая Спецов", допълни още Биков.

От ствоя страна Томислав Дончев припомни, че когато се е кандидатирал за кмет през 2007 година, при срещите му с хората са го питали какво образование има, как е завършил, къде е работил и дали се е справял. Той определи всичко това в реда на нещата и подчерта, че в такъв случай, служебното правителство трябва да даде отговори на някои много важни въпроси.

Един от тях е какъв е предишен опит има Михайлов в Държавен фонд "Земеделие", който отговаря за финансирането на общини и селското стопанство. Дончев припомни още, че именно този фонд преговаря директно с Европейската комисия, затова дали постъпват на време плащанията и дали има злоупотреби.

"Разбрахме, че г-н Михайлов е работил в ложа Ехнатон и Тамплиер, но какво общо има това с ДФЗ, които годишно разпределят 3 млрд. лв. годишно не е ясно", заяви още Дончев. Бившият вицепремиер попита и от къде се е появил г-н Михайлов, кой го е предложил за този пост и кой го е назначил?

Биков и Дончев допълниха, че няма да спрат да питат. По повод поредните освобождавания от страна на служебното правителство, Дончев коментира, че дори и да се прави "изчегъртване", то трябва да е законосъобразно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети