Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Комисията „Манолова“ е следизборна и предизборна драматургия

Политика

Томислав Дончев: Комисията „Манолова“ е следизборна и предизборна драматургия

Томислав Дончев: Комисията Манолова е следизборна и предизборна драматургия - Tribune.bg
Снимка:

Манолова, е главната действаща фигура, която „вероятно очаква номинация за главна женска роля“, каза той пред БНР

„За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме“, заяви пред БНР Томислав Дончев. Той уточни, че актовете на премиера и на министрите са валидни, дори когато те са в отпуска или в болнични, като така отговори на въпрос защо Борисов е водил заседания на правителството, а не се е явявал пред парламента с извинението, че е в болнични. По думите му не е добре, че премиерът не се е явявал пред Народното събрание, но не е добре и питането към министър-председателя да се превръща в политическа злоупотреба.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет да се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

Дончев коментира дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като „следизборна и в същото време предизборна драматургия“. По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която „вероятно очаква номинация за главна женска роля“:

„Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. ... Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията“.

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

„Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!“. 

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора - между 20 и 35 години. Проблемът с лидерството на партията не стои, категоричен беше той.


Топ новини

виж още
Актуална тема