Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Най-важното е да имаме стабилно управление, политиката не е говорене

Политика

Томислав Дончев: Най-важното е да имаме стабилно управление, политиката не е говорене

Томислав Дончев: Най-важното е да имаме стабилно управление, политиката не е говорене - Tribune.bg
Снимка:

По думите му ГЕРБ биха дали знакова подкрепа на Трифонов, ако му трябват 3-4 гласа

ГЕРБ са готови да дадат знакова подкрепа за Слави Трифонов, ако не му достигат гласове за мнозинство. Това обяви в ефира на Нова вицепремиерът Томислав Дончев.   

„Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знаково подобна подкрепа. Ако на  г-н Трифонов - на предложеното от него правителство - не ми достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа”, обясни още той.

Дончев изясни, че подкрепата не е следизборно съглашение или коалиция. Той коментира предложението, което дойде от премиера в сряда – свикване на Велико Народно събрание.

„Защо НС не определи темите, по които трябва да работи Велико Народно събрание. Преди известно време президентът каза, че има проект за нова Конституция и ще го внесе при следващо Народно събрание. Е, това е следващото Народно събрание“, посочи Дончев.

„ГЕРБ няма страх от предсрочни избори. Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно правителство не ни е страх“, категоричен бе вицепремиерът.

„Най-важно е България е да има стабилно правителство, което да работи. Ролята на политиците не е само да идват в сутрешния блок, на площада и на мегдана, за да говорят за или против някои, а да вършат работа“. Той потвърди, че ГЕРБ ще предложат свой вариант за кабинет, когато като първа политическа сила получат мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

По думите му политиката „не е само публично говорене и колективно забавление, както си мислят някои, тя е носене на отговорност, работа в конкретни сектори и вземане на решения.

Дончев коментира, че два дни са слушали как всички са спечелили и че най-голямото постижение на някои малки политически сили било, че са „демонтирали ГЕРБ от властта“.

„Ако имаме такова мнозинство, времето на приказките свърши. Да правят правителство и да управляват“, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ленинчо стига си коментирал. Парламент значи говорене. Вие съсипахте всички институции. Боклуци сте и сте за затвора.
08.04.2021 10:46 / Отговор
Пацо ПАРЛА-МЕНТ - парлама и мента...
08.04.2021 10:53

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати