Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Планът за възстановяване и устойчивост на правителството на Кирил Петков е приказки от 1001 нощ

Политика

Томислав Дончев: Планът за възстановяване и устойчивост на правителството на Кирил Петков е приказки от 1001 нощ

Томислав Дончев: Планът за възстановяване и устойчивост на правителството на Кирил Петков е приказки от 1001 нощ - Tribune.bg
Снимка:

„Планът за възстановяване и устойчивост на правителството на Кирил Петков е приказки от 1001 нощ.“ Тази позиция изрази пред News.bg народният представител от ГЕРБ и бивш вицепремиер по европейските фондове Томислав Дончев.

„Все още не е ясно кой какво е изпратил, подчерта той като изрази недоумение относно представения от кабинета срок за старт на изпълнение от 15 март. Според мен официално изпратена нова версия на плана няма“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Проблем в плана, според него, е заявката, че конкретен производител ще прави българските батерии за съхранение на енергия.

„Има неща, които звучат много добре, но са дискриминация, обясни депутатът. Дискриминацията е нарушение на българското и на европейското законодателство, поясни още Томислав Дончев.

„За дискриминация минимумът санкция е да се върне 25% финансова корекцията“, допълни още той.

„Удивен съм, че министърът на финансите каза в аванс, че ще допуснем нарушение в тази процедура, каза още народният представител. Той припомни, че идеята на националните планове за възстановяване и устойчивост е била да се подкрепят икономиките при излизане от ковид кризата. За България тази възможност е тотално изпусната“, категоричен бе Томислав Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати