Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството

Политика

Томислав Дончев: Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството

Томислав Дончев: Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът отговори на критиките на Румен Радев

"Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството, което няма да коментирам дали е редно или не, нито ще му давам в ефир съвети как да правят политически послания. Няма как в България да има автокрация, най-малкото по причина, че има действащ парламент, в който текат люти политически спорове, понякога решения се вземат трудно. Що за "автократичен режим" е това правителство, с този министър-председател, което няколко пъти подава оставка?!" Така вицепремиерът Томислав Донче коментира пред Дарик изказването на президента Румен Радев, че думата на 2018-та година е „автокрация“. По-рано Радев нарече избора на изтребителите F-16 „лобистки“.

"Българското правителство не работи под натиск", подчерта Дончев, в отговор на тезата, че изборът на F-16 е взет под натиск, както посочи президентът Радев.

"Ние не можем да укорим никоя от страните в тази процедура, че всеки си хвали стоката. Това е напълно нормално. Всяка от страните използваше различни технологии да убеди не само тези, които вземат решение, включително и българската общественост, кой изтребител е по-добър от другия. Но в крайна сметка решението се взема от въпросната комисия в Министерството на отбраната, в която присъстват професионални представители на армията – хора, които ще ползват тази нова придобивка", коментира той.

"Правителството изпълнява конституционния си ангажимент да разпределя общите пари със санкцията на парламента", така вицепремиерът аргументира гласуваните в края на годината допълнителни разходи за отбрана, за инфраструктура, за решаване на проблеми в малките общини у нас.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети