Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Ротацията в този вид е безсмислена

Политика

Томислав Дончев: Ротацията в този вид е безсмислена

Томислав Дончев: Ротацията в този вид е безсмислена - Tribune.bg
Снимка:
"Единственото съвършено сигурно е, че нещата не могат да продължат така! Ние не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция. Не може да оставим Мария заложник в Министерския съвет - по цял ден да се обяснява за действията или бездействията на не особено адекватни министри".
 
Необходим е ясен ангажимент за спазване на принципи в управлението и ясен механизъм за вземане на решения, подчерта вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която, ако се случи ротацията, ще поеме премиерския пост. Тя беше категорична, че ГЕРБ трябва да имат тежест в управлението:

"Факт е, че ГЕРБ - победител на изборите с най-много гласове в НС, най-голямата и най-силната партия - няма усещането за равнопоставеност в правителството. България има нужда от редовно и стабилно управление, но то е възможно само с ГЕРБ-СДС. Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи! Ако ще се вземат решения, то те трябва да отразяват и нашите искания и грижа за хората. Това искахме преди 9 месеца, това искаме и сега - ясна отговорност за правителство, изпълняващо ангажименти за цял мандат".

В изказвания по време на форума се чуха призиви за предсрочни избори, които бяха съпроводени от ръкопляскания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети