Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев за ДБ: Постоянно ми говорят на малко име, а аз не помня да сме близки

Политика

Томислав Дончев за ДБ: Постоянно ми говорят на малко име, а аз не помня да сме близки

Снимка:

„Освен умен и красив, е добре г-н Христо Иванов да бъде и възпитан. Не съм момче на повикване, за да ме викат на поляната“

Вицепремиерът Томислав Дончев се изказа негативно по отношение на евентуален експертен кабинет. Според него, за да бъде човек добър държавник е задължително да е и експерт. Да си експерт обаче не гарантирало, че имаш и държавническите качества.

„В българската история т.н. „експертни правителства са най-нещастните“. Но ще стане така, както хората са пожелали. Ако има достатъчен парламентарен ресурс, ако парламентарната аритметика позволява…“, обясни Дончев пред БТВ.

Той отговори на необичайната покана на Христо Иванов и Иво Мирчев в петък да се видят на ливада в София.

Тема № 1: Мирчев и Иванов си говорят за шкембета, гларуси и вкаменелости

„Преди дни имахме дискусия с представители на "Демократична България". Не съм момче на повикване, за да ме викат на поляната. Освен умен и красив, е добре г-н Христо Иванов да бъде и възпитан. Постоянно ми говорят на малко име, а аз не помня да сме близки“, озадачи се вицепремиерът.

Той изключи възможността ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП и ДПС.

„Имаме решение на конгрес, с което ни е забранено да имаме парламентарно сътрудничество под формата на коалиционно правителство с БСП“, обясни Дончев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още