Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев за мигрантите: Риск и повод за паника няма

Политика

Томислав Дончев за мигрантите: Риск и повод за паника няма

Томислав Дончев за мигрантите: Риск и повод за паника няма - Tribune.bg
Снимка:

ЕК анонсира, че ако има нужда от помощ, България ще я получи. Към момента се справяме, подчерта вицепремиерът

Мигрантски натиск по българската граница няма. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев прд БНТ.

По думите му, ако има опити за преминаване, те са единични. Риск и повод за паника няма благодарение на работата на граничните служби и политиката, която води страната, категоричен е Дончев.

Вчера ЕК анонсира, че ако има нужда от помощ, България ще я получи. Към момента се справяме, подчерта вицепремиерът.

„Всички служби разполагат с много по-добра техника и съоръжения в сравнение с преди години. Мигрантската криза в България е овладяна. В Близкия Изток обаче, ситуацията е нестабилна и рисковете за Европа изобщо не са изчезнали“, заяви Дончев.

Относно ситуацията с коронавируса, Томислав Дончев заяви, че действително у нас имаме белези на обществена истерия.

Става въпрос за опити за презапасяване с хранителни продукти, което също не е добре, защото отваря път за спекулата, обясни вицепремиерът.

„Взели сме абсолютно всички мерки да ограничим коронавируса, ако се появи случай той да бъде диагностициран и изолиран, за да няма повече заразени хора. В крайна сметка, след седмица - две ще дойде пролетта, ще бъде топло и вирусът ще изчезне. Ще останат стопанските и икономически последици“, посочи вицепремиерът.

Дончев коментира и разследването на испанската преса за недвижим имот на премиера Борисов в Барселона. Това е същата манджа, само че „претоплена на испански котлон“, обобщи Дончев. По думите му, този път се цели атаката срещу премиера да ескалира отвън.

По повод предстоящото влизане на България в чакалнята на еврозоната, Дончев е категоричен, че няма риск и нито една щета за българската икономика. Големият въпрос е доколко вярваме на всякакви митове и легенди по темата за щетите от приемането на еврото.

„След приемане на еврото Гърция отбелязва години на най-висок растеж, проблемите идват много след това и те нямат никаква връзка с еврото, а са заради прекомерното теглене на кредити“, коментира Дончев.

По темата за следващите избори, вицепремиерът обясни, че има предпочитания към определен тип машина за гласуване, която е с тъчскрийн на екрана, но и генерира хартиен вариант. По този начин, ако някой пожелае повторно преброяване на вота в съответната секция, хартиените бюлетини могат да се съхраняват в контейнер или урна.

„Не вярвам, че машинното гласуване е панацея, но със сигурност решава проблемите с невалидните бюлетини и грешките с протоколите, Няма да се реши проблема с опитите за манипулация и купуване на гласове“, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дървеният философ Дончев Как да има, като бежанците знаят колко сме зле- беднотия, мръсотия, лошо отношение към бежанците.
29.02.2020 13:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети