Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Премиерът има право да избира екипа си

Политика

Томислав Дончев: Премиерът има право да избира екипа си

Томислав Дончев: Премиерът има право да избира екипа си - Tribune.bg
Снимка:

Възможно е да има и други рокади в кабинета

„Кадровите промени в Министерския съвет се гласуват от Народното събрание, но Конституцията категорично е предвидила, че това става по предложение на министър-председателя. Каквито и усилия да има за търсене на консенсус, съгласуване и обсъждане, това е ексклузивен ангажимент на премиера, той избира с кого да работи. Той преценява кому да приеме оставката и какво предложение да входира в Народното събрание“. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред bTV министерските оставки след случая край Своге и предстоящия коалиционен съвет, на който днес ще бъдат обсъдени кадровите промени в кабинета.

Според него е възможно да има и други оставки в кабинета. На въпрос дали ще има нови рокади във властта, вицепремиерът отговори, че кабинетът е динамична среда и там няма гарантирано място. „Този, който не се вписва, който няма усещането, че може да допринесе за отбора, е напълно нормално да бъде сменен”, обясни Дончев.

Той подчерта, че в ГЕРБ няма конфликти. „Интриги при нас няма, нито има групи, нито подгрупи“, допълни вицепремиерът.

На въпрос дали ако премиерът е поискал оставката на даден министър, а депутатите не искат този министър да си тръгне, това означава бойкот на решението на премиера, той отговори: "Дълбоко не вярвам да се стигне до подобна ситуация".

Вицепремиерът коментира и акциите на прокуратурата срещу фамилиите на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. "От нас нито "чадър", нито подкрепа, нито нещо друго са получавали. Да си богат, не е престъпление, престъпление е да не си плащаш данъците. Това е доказателство, че няма значение колко си богат, какви хора познава. Няма нито един застрахован, когато не спазва закона", категоричен беше Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати