Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тони Димитрова за проф. Герджиков: Той е моят избор, защото се нагледах на агресия и противопоставяне!

Политика

Тони Димитрова за проф. Герджиков: Той е моят избор, защото се нагледах на агресия и противопоставяне!

Тони Димитрова за проф. Герджиков: Той е моят избор, защото се нагледах на агресия и противопоставяне! - Tribune.bg
Снимка:

Минаха толкова правителства, знам кой какво свърши, защо не си го признаем, казва певицата

„Не се познаваме лично с проф. Герджиков. Реших да се включа в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата му, защото от година и нещо се нагледах на агресия и привопоставяне. Все пак съм човек на години, мога да преценявам и отговарям за избора си. Когато имаш избор, защо да не го направиш. Не очаквайте да наплюя никого от останалите кандидат-президенти. Все пак съм културен човек. Но ще ви кажа следното... Думата „обединител“ се изтърка от употреба. За мен е важно страната да попадне в ръцете на човек-събирач. Ако проф. Герджиков успее, ще му бъда благодарна. Той е моят избор…“. Това заяви пред ПИК една от най-обичаните звезди на поп сцената у нас Тони Димитрова.

На въпрос дали следи политическия живот в страната, тя отговори така: „Следя го и съм все по-объркана. Вместо да поумняваме, ставаме настървени, караме се за политика, караме се за ваксини... Тъжна картинка. Някои са по-войнствени и не ги подкрепям. Държавата ти, родината ти отива на дъното във всяко едно отношение, не може да се държиш войнствено“, категорична е певицата.

Тя посочи, че визира всички т.нар политици, които скачат в телевизионните студиа, правят панаири.

„Понякога се срамувам. Псувам ги на ум. Не мога да повярвам възрастни хора, уж са умни, а то е едно жестоко плюене и отричане. Все пак съм човек, който има поглед върху нещата. Минаха толкова правителства, знам кой какво свърши, защо не си го признаем“, казва Тони Димитрова и подчертава:

„В живота си винаги съм била оптимист, но вече не знам какво да мисля, понеже всичко е в името и само на това да се доберат до властта... Миналата година, когато пандемията започна, помните ли какво отричане беше, как плюеха щабове, и то на високо ниво... По същото време по света правителствата се мобилизариха. Вие видяхте ли такова противопоставяне в Европа?!?Ние станахме за смях, даже не за смях - ние станахме жалки в очите на европейците. Как не поумняхме малко?!?... Това е типичният български манталитет. Някой се появи от някъде, каже няколко фалшиви думи... Много често ги хващам, не могат да говорят - някои от т.нар нови политици. Другите пък са крайни - обиждат, видяха малко власт и нещо откачиха... Жалка картинка, не искам да познавам такива хора, не искам такива хора да са начело на България“, възмущава се тя.

На въпрос дали и днес смята, че политиката не е за нея, след като преди години беше отказала покана да се кандидатира за депутат, Тони Димитрова заяви следното:

„Аз имам едно жалко депутатство в местния парламент...Подлъга ни един човек, защото си обичам Бургас. Без мое съгласие ме беше кандидатирал и беше твърде късно да се отказвам. Когато разбрах кой е човекът на т.нар. партия, това беше най-големият резил в живота ми - да подведа няколко хиляди души да гласуват, да ме направят общински съветник. И аз си дадох отвод - един от малките случаи в бургаския парламент. И още ме е срам... Това ми беше жалкото местно депутатство. Но, да, истината е, че са ми предлагали от една партия, не е голяма. Аз нямам такива желания. Депутатството не е лесна работа. Много често случайни хора стават депутати, като от тези случайности страда България. Аз нямам работа в парламента. Не ги разбирам тези неща. Все си мисля, че там трябва да са сериозни, образовани хора и най-вече – патриоти“.

Тони Димитрова сподели още, че не се е ваксинирала още, но е изкарала вируса.

„През пролетта имах доста антитела. Ще се ваксинирам, в никакъв случай не съм антиваксър. Вярвам на науката“, заяви още една от най-любимите български певици.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети