Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тонимир Гечев: Обвинявам кмета Донка Михайлова

Политика

Тонимир Гечев: Обвинявам кмета Донка Михайлова

Тонимир Гечев: Обвинявам кмета Донка Михайлова - Tribune.bg

Кметът отказал да изпълни задълженията си по закон, както и решението на Общинския съвет и това е причината за възникналата реална опасност от отнемане правата на „ВиК Стенето” ЕООД“

Напрежението около троянското общинско водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД, един от най-успешните и удържащи най-ниски цени не само в Ловешка област водни оператори, не е от вчера. Като се започне от разправиите, включително съдебни, с една голяма производствена фирма и голям потребител на общинската канализация и пречиствателна станция за цените на отвеждане и пречистване на отпадните ѝ води. Мине се през полицейско-прокурорската атака срещу дружеството през 2011 г., завършила с това, че „ВиК Стенето“ ЕООД осъди Прокуратурата. През извиването на ръцете на Община Троян и водното й дружество от частни потребители с неуредени помежду им ВиК отношения, пресен е примерът с „казуса Чифлик“. Стигне се до неколкократните неуспешни опити управителят инж. Тонимир Гечев да бъде сменен. И най-главното, което може би обяснява доста от случилите се неща – неспирният натиск срещу Община Троян за одържавяване (иначе казано – национализиране със „скритата“ последваща цел приватизиране) на водното ѝ дружество, пише сайтът troyan21.com.

По-долу отворено писмо на инж. Гечев от днес, 4 октомври, изпратено ни след внесена същия ден жалба в Окръжна прокуратура - Ловеч.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, в качеството ми на управител на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, ви уведомявам, че считано от 31 юли 2019 г. ВиК системите и съоръженията на територията на община Троян не са част от капитала на „ВиК Стенето” ЕООД, поради което от същата дата дружеството не инвестира в изграждане и не поддържа тези системи, освен в извънредни и аварийни ситуации.

УВЕДОМЯВАМ ВИ също, че с писмо (изх.№В-17-03-10/26.09.2019 г.) от председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, е предупредено, че не отговаря на изискванията за ВиК оператор, посочени в чл. 198, ал. 5 от Закона за водите (защото няма сключен договор с кмета на общината за управление, поддържане и експлоатация на ВиК системите). Това може да доведе до отнемане на правото на дружеството да предоставя ВиК услуги на територията на община Троян.

Факсимиле от предупредителното писмо на КЕВР, 26.10.2019 г.

ФаксимилеФаксимиле

ФаксимилеФаксимиле

Още от писмото на КЕВР

„ВИК СТЕНЕТО” ЕООД и Общински съвет - Троян са изпълнили задълженията си по Закона за водите. Общински съвет - Троян е взел решение (№958 от 25.04.2019 г.)  за сключване на договор с „ВиК Стенето” ЕООД за възлагане на дейностите по предоставяне на ВиК услугите и поддържане на ВиК системите на обособената територия на ВиК оператора. Упълномощено лице да подпише договора от страна на Община Троян е кметът Донка Михайлова, а препис от решението на Общинския съвет й е изпратен за сведение и изпълнение. Но кметът г-жа Михайлова отказа да изпълни задълженията си по закон, както и решението на Общинския съвет и това е причината за възникналата реална опасност от отнемане правата на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, като ВиК оператор и преустановяване на ВиК услугите, предлагани от дружеството.

СЧИТАМ за мое задължение да уведомя обществеността за проблема и да предприема необходимото за разрешаването му. На 4 октомври 2019 г. внесох жалба в Окръжна прокуратура – Ловеч против кмета Донка Михайлова за съзнателно неизпълнение на служебните задължения и причиняване на вреди на „ВиК Стенето” ЕООД, Община Троян и гражданите на територията на общината.

4 октомври 2019 г., Троян

инж. Тонимир Гечев,

управител на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети